promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elmarad a fővárosi derbi, az Újpest–Ferencváros mérkőzés
Borítókép:  az újpesti Szusza Ferenc stadion. Forrás: Wikipédia.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Értesülésünket a felek hivatalosan még nem erősítették meg, de a sporttörvény értelmében ezt a döntést kell hoznia az MLSZ-nek.

Nyolc hónap után, február 1-én tért vissza a Szusza Ferenc stadionba az Újpest FC, ugyanis az őszi szezonban felújították a gyepet.

A játéktér 15 perc után megadta magát, utána szinte csak arra figyeltek a játékosok, hogy talpon tudjanak maradni. Az MLSZ versenybizottságának határozata szerint az Újpestnek február 5-ei hatállyal új otthont kell keresnie az NB I-es és a Magyar Kupa-mérkőzések lebonyolítására. A mérkőzés után derült csak ki, hogy a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el, emiatt a pálya jelen állapotában alkalmatlan a labdarúgása – írja az NSO.

A Csakfoci azt írja, hogy az Újpest–Ferencváros mérkőzést a Vasas pályáján, az Illovszky Rudolf Stadionban fogják megrendezni.

Ezzel szemben portálunk úgy értesült, hogy a szövetség a két klubnak azt a tájékoztatást adta, hogy a derbit el fogják halasztani. Az ok pedig a sporttörvényben keresendő: eszerint minden kiemelt mérkőzésnek a helyszínét nyolc nappal korábban kell kijelölni, ha ez nincs meg, akkor csak zártkapus mérkőzést lehet rendezni. Tudomásunk szerint ebbe a budapesti zöld-fehérek nem mentek bele.

Természetesen az MLSZ kötelezheti a feleket arra, hogy lépjenek pályára a csapatok, ám úgy tudjuk, hogy a szövetség nem fog élni ezzel a lehetőséggel.

Az Üllői129.hu információ szerint a mérkőzést májusban pótolhatják.

Szerda este rendezték a Ferencváros – Budapest Honvéd bajnoki labdarúgó-mérkőzést, ahol a lefújás utána stadion szpíkere azt mondta, hogy szombaton megrendezik a derbit. 

Ellenben a Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov a mérkőzés értékelésekor a következőket mondta az M4 Sport-nak az Újpest meccsel kapcsolatban:

„Nem probléma számomra, hogy elmarad az Újpest elleni meccs a hétvégén. Láttam az előző meccsüket a Fehérvár ellen, és a pálya állapota balesetveszélyes”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás