promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ritka pillanat: kapusgól született a magyar bajnokságban – videók
Borítókép:  a társak ünneplik a Puskás Akadémia kapusát, Hegedűs Lajost. Forrás: puskasakademia.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának legfontosabb történéseit.

A bajnokság aktuális fordulójának első mérkőzését még kedden rendezték, ahol a Mezőkövesd az utolsó percekben tudott kiegyenlíteni az Újpest ellen, a mérkőzés végeredménye 2-2 lett.

Ferencváros – Budapest Honvéd

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a hazai együttes, de a zártan védekező kispestiekkel szemben ritkán tudott a kapu közelébe eljutni. A középpályán a vendégek megerősített alakzata kevés területet hagyott a ferencvárosiaknak.

A szünet után Boli az egyik, a következő akciónál Moutari a másik kapu előtt hagyott ki ígéretes helyzetet, majd ismét állandósult a ferencvárosi mezőnyfölény, de a tempó kevésbé volt intenzív, mint a mérkőzés elején. A cserék hoztak ugyan frissítést a hazai akciókba, de azok többsége továbbra is nélkülözte a gólveszélyt, így a kevés hibával védekező vendégek kihúzták kapott gól nélkül a mérkőzést.

A bajnokságban a Ferencváros veretlenségi sorozata immár 15 meccs óta tart, pályaválasztóként pedig 46 találkozó óta nem talált legyőzőre. A Budapest Honvéd hat forduló óta nyeretlen, két vereség mellett negyedszer játszott döntetlent.

Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd FC 0-0

ZTE FC – Kisvárda Master Good

A mérkőzés elején egyértelműen a Zalaegerszeg irányított, több veszélyes akciót vezetett, míg a Kisvárda egyáltalán nem adott munkát a hazai kapusnak. A kék-fehérek azért nem tudtak vezetést szerezni, mert amerikai csatáruk, Eric McWoods rendre célt tévesztett a befejezéseknél, ráadásul a játékrész derekán az ötös sarkáról az üres kapu fölé emelt. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, ugyanis a Kisvárda bő félóra elteltével Viana szépségdíjas, ollózó mozdulatával gólt szerzett. A hazaiak kissé megzavarodtak a bekapott góltól, aztán a szünet előtti percekben már ismét ők futballoztak fölényben, de egyenlíteniük nem sikerült.

A szünet megtörte a ZTE lendületét, a folytatásra kifejezetten lassúvá és töredezetté vált a játék. A Kisvárda majdnem másodszor is ollózásból szerzett gólt, ám ezúttal Sassá látványos lövését kivédte Demjén. A vendégek ezt követően is eldönthették volna az összecsapást, Grozav lövésénél például Szépe mentett becsúszva, de ahogy az első félidőben fordítva, úgy a másodikban is megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet, azaz egyenlített a Zalaegerszeg. A hajrában kifejezetten pontatlan volt mindkét csapat, amihez valószínűleg az erős szél is nagyban hozzájárult. Ennek ellenére mindkét fél a maga javára fordíthatta volna a meccset, de végül igazságos pontosztozkodással zárult az összecsapás.

ZTE FC – Kisvárda Master Good 1-1 (0-1)

Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK

A Puskás Akadémia kezdte veszélyesebben a találkozót, de helyzeteit nem váltotta gólra. A diósgyőriek sokáig csak a védekezéssel foglalkoztak, fél óra után azonban kiszabadultak a szorításból és több veszélyes támadást vezettek.

A fordulást követően azonnal megszerezték a vezetést a hazaiak, szép összjáték végén Josip Knezevic lőtt a hálóba.

Nem sokáig vezetett a felcsúti gárda, mert egy kezezést követő tizenegyest Iszlai Bence értékesített. Tíz perc múlva megfogyatkozott a Puskás Akadémia, Kamen Hadzsievet második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A Diósgyőr gyorsan kihasználta az emberelőnyt: Molnár Gábor egyedül tört kapura, majd szépen átemelte a labdát a kifutó kapus felett.

Elkeseredetten küzdött a döntetlenért a hazai együttes és a hosszabbítás elején, egy sarokrúgást követően az előrehúzódó kapus, Hegedüs Lajos befejelte az egyenlítő találatot.

Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK 2-2 (0-0)

Kaposvári Rákóczi FC – Paksi FC

Hazai helyzetekkel indult a találkozó, de a Kaposvár nem tudott élni a kínálkozó lehetőségekkel és a vendégek egy villámgyors kontra végén – amely egy szögletből indult – a 17. percben megszerezték a vezetést.

Innentől kezdve inkább a tolnaiak akarata érvényesült, a 40. percben ugyan a játékvezető ítélete még megmentette a hazaiakat, egy perccel később viszont Könyves megszerezte második gólját, amivel gyakorlatilag el is döntötte az összecsapást.

A második félidőben a Paks magabiztosan őrizte előnyét a kissé hitehagyottan futballozó kaposváriakkal szemben, a 3-0-s végeredményt a csereként pályára lépő Sajbán állította be.

Kaposvári Rákóczi FC – Paksi FC 0-3 (0-2)

Debreceni VSC – MOL Fehérvár FC

Kiegyenlített első húsz perc után a vendégcsapat szerezte meg a vezetést. A Debrecen a folytatásban átvette a játék irányítását, de támadásaiban nem volt gólveszély.

A hazaiak lendületesen kezdték a második félidőt, s az első negyedóra végén egyenlíthettek is volna, Bódi közeli fejesét azonban Kovácsik bravúrral védte. Válaszul a Fehérvár is nagyobb sebességre kapcsolt, és több veszélyes támadást vezetett. A mérkőzés hajrájában a DVSC büntetőből egyenlített, és így legalább egy pontot otthon tartott.

Debreceni VSC – MOL Fehérvár FC 1-1 (0-1)

Az 1. fordulóból elhalasztott Ferencváros–Debreceni VSC április 7-én pótolják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás