promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lionel Messi és Ansu Fati: 2 perc, 2 passz, 2 lövés, 2 gól – videó
Borítókép:  Ansu Fati megköszöni Lionel Messi gólpasszait. Forrás: AFP/Lluis Gene.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A La Liga 22. fordulójának zárómérkőzésén a Lionel Messi vezette Barcelona a Levantét fogadta.

Iparkodnia kellett a Barcelonának hazai pályán, hiszen szombaton a Real Madrid megverte az Atletico Madridot, így már hat pontra nőtt a két gigász közötti távolság.

Ennek megfelelően kezdett a hazai gárda. A katalán sztárcsapat nem sok kétséget hagyott afelől, hogy ki fogja nyerni a vasárnap esti mérkőzést. Több lehetőség után érkeztünk el a 30. perchez, amikor Lionel Messi passzát Ansu Fati váltotta gólra. Még fel sem ocsúdott a Levante, két perc múlva jött a következő találat: ugyanilyen felosztásban, azzal a különbséggel, hogy a Barca tinije a második gólt bal lábbal szerezte. 

A Levante kapusának pechjére mindkét találatot megelőzően a labda a lábai között talált utat a kapuba.

Egy megjegyzés Ansu Fati duplájához:

a katalán csodatini 17 évesen és 94 naposan duplázott, ez a 21. századi La Liga-rekord. Sőt, a bajnokság hivatalos oldalának írása szerint ez történelmi tett a spanyol bajnokság abszolút rekordja is.

Nagyon jól kezdte a második félidőt a vendégegyüttes: három helyzetet is össze tudtak hozni. Az első kettőnél a Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen tudott hárítani, a harmadik próbálkozás viszont nem találta el a kaput. A hazaiak nem igazán erőltették a játékot, bár Lionel Messi összességében tízszer vette célba a kaput, ám gólt nem tudott szerezni.

A mérkőzés hajrájában még pályára lépett a korábbi újpesti labdarúgó, Enisz Bardhi is, így azt már közelről láthatta, ahogy csapata 92. percben megszerzi a szépítő találatot.

Győzelmének köszönhetően a Barcelona továbbra is a második pozicíót foglalja el a tabellán, három pont hátránnyal a Real Madrid mögött.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás