promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Real Madrid: különleges klubba lépett be Marcelo
Borítókép:  OSCAR DEL POZO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid hátvédje, Marcelo 500. mérkőzését játszotta klubja színeiben a spanyol Király-kupában a Zaragoza ellen. Külföldi játékosként csak Roberto Carlos játszott ennél több mérkőzést a Királyi Gárdában. 

A Real Madrid könnyedén, 4-0-s idegenbeli győzelemmel jutott tovább a Zaragoza ellen a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében. A mérkőzés azonban nemcsak a győzelemről marad emlékezetes a találkozót végig játszó Marcelo számára, hanem arról is, hogy belépett a ötszázasok klubjába. A brazil bekk ugyanis a Zaragoza ellen játszott 500. mérkőzését a Real Madrid mezében.

Ezzel Marcelo lett a második külföldi játékos (összességében a tizenharmadik), aki elérte ezt a mérkőzésszámot a spanyol klubnál. Ezen a listán az első honfitársa, Roberto Carlos 527 Real-mezben lejátszott találkozóval. Amennyiben a brazil szélső hátvéd kitölti 2022 júniusáig tartó szerződését, akkor nagy valószínűséggel meg is fogja dönteni elődje rekordját.

Marcelo, amit csak lehetett megnyert. Tevékeny részt vállalt négy bajnoki cím, négy Bajnokok Ligája-trófea, négy spanyol Szuperkupa, két spanyol Király-kupa és négy klubvilágbajnoki cím megszerzésében.

(AS)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás