promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Australian Open: megvan a Fucsovics – Federer meccs időpontja
Borítókép:  SAEED KHAN / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem kell hajnalok hajnalán ébrednünk, hogy lássuk Fucsovics Marcit.

A tenisz fanatikusoknak, akik közé jómagam is beletartozok, januárban kicsit fel szokott borulni a bioritmusa, főleg az Australian Open első hetében. (Anno még egy fontos vizsgáról is elkéredzkedtem egy Djokovic - Murray meccs miatt, mert túl izgalmas volt.) Melbourneben délelőtt 11 órakor szoktak kezdődni az összecsapások az elején, ami nálunk hajnali 1 órát jelent. Nem csak ez ad egyedi hangulatot ennek a Grand Slam-tornának, hanem az is, hogy ott 30 fok van, nálunk meg uralkodnak a mínuszok.

Az természetesen eddig is biztos volt, hogy Fucsovics Marci és Roger Federer vasárnap csap össze, azonban a pontos időpontokat mindig a meccs előtti napon szokták nyilvánosságra hozni.

Jó hír, hogy a magyar szurkolóknak nem kell hajnalban kelniük, hogy lássák Fucsovics Marcit és Federert, mivel az esti programba tették be őket, tehát egészen biztosan a Rod Laver Arénában fognak egymásnak feszülni, magyar idő szerint 10:30-tól. Mivel a második meccs lesz az övék, így nem szabad készpénznek venni ezt az időpontot, csúszás mindenképpen lehet. Úgy kell nézni, hogy 10:30-tól hamarabb biztosan nem kezdenek.

Marci és Roger két éve pont ugyanígy a negyedik fordulóban futottak össze az ausztrál nyílt bajnokságon. Akkor Federer 6:4, 7:6, 6:2-re nyert, de a magyar teniszező méltó ellenfele volt a svájcinak.

Most azt kell mondjam, óriási esélye van Marcinak, és nem csak azért, mert remek formában van, hanem azért is, mert a svájci egy öt szettes és négy órás meccsbe futott bele az előző fordulóban az ausztrál John Millman ellen. Federer maga is nyilatkozta, hogy már 38 éves, fizikailag másképp működnek nála a dolgok, így minél kevesebb időt kell a pályán töltenie.

Bocsánat a Federer rajongóktól, de most kicsit Marcinak kell szorítanunk. Fucsovicsnak készülnie kell erre, hogy játékban tartsa a labdát, ha lehet, akkor futassa sokat a svájcit, és minél hosszabb labdamenetekbe űzni, ami fárasztja, kizökkenti a 20-szoros Grand Slam-győztest.  

Az összecsapás az Eurosport 1-en lesz majd követhető.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás