promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Eddig és ne tovább!” – bojkottot hirdettek az újpesti ultrák
Borítókép:  amikor még ünnep volt Újpesten a meccsre járás. Forrás: velemenyformalo.blog.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Finoman szólva sem rózsás a helyzet az NB I rajtjára készülő Újpest háza táján.

Az már évek óta köztudott, hogy Roderick Duchatelet-t egyáltalán nem szeretik az Újpest szurkolói. A belga tulajdonosnak pedig esze ágában sincs távoznia a IV. kerületből – legalább is addig, amíg valaki piaci áron nem veszi meg a lila-fehér klubot.

Az elmérgesedő helyzetet tovább fokozta az elhíresült címerügy. Az Újpest tulajdonosa gazdasági érdekekre hivatkozva pár éve megváltoztatta a focicsapat címerét, ami élcelődés tárgya lett: az ellendrukkerek szerint egy WC-ülőkéhez hasonlít a legjobban az új jelkép.

Január 25-én útjára indul a labda a magyar labdarúgó-bajnokság első osztályában. Az Újpest az egyetlen olyan csapat, amelyik nem igazolt még játékost – a kölcsönből visszatérő Novothny Soma kivételével –, ellenben elvesztette házi gólkirályát, Feczesin Róbertet. Sajtóinformációk szerint a csapat kapitánya, Litauszki Róbert is eligazolna.

A felkészülés hajrájában a lila-fehér ultracsoportok bojkottot hirdettek – álláspontjukat változtatás nélkül közöljük:

„Anti Roderick Front!
Eddig és ne tovább!
A még bejáró újpesti szurkolói csoportok nehéz szívvel, de úgy határoztak, hogy nem látogatják tovább az Újpest FC mérkőzéseit!
A lehetőségeink elfogytak a lelátón. Hiába szüntettük be a szervezett szurkolást, hiába szidjuk minden meccsen a klubvezetést, hiába a kiírások az üzenetek. Hiába próbáltuk meg leültetni személyesen az UTE és az ÚFC vezetőit. Hiába próbáltunk alternatív megoldásokat kitalálni.
A szarházi tulajdonosunk szerint feleslegesek vagyunk. A címerünket elvette. Az újpesti kötődésű játékosainkat elengedi. Folyamatosan hazudozik, először 70-es éveket, most pedig európai kupaszereplésről próbálja szédíteni az újpesti szurkolókat!
Őze István és Roderick Duchatelet nem hajlandóak megegyezni az utánpótlás kérdésben, ami semmi másról nem szól csak a TAO pénzekről, és közös együttműködés esetén ki diszponáljon a bevételek felett.
Mi eddig bírtuk és nem tovább! Arra kérünk mindenkit, akinek fontos a klub, ne látogassa tovább az Újpest FC mérkőzéseit. Tudjuk, lesznek akik be fognak járni. Senki felett nem akarunk ítélkezni, de aki egyetért velünk, az álljon mellénk és támogassa a kint maradt csoportokat ebben a nehéz döntésben. Sokan fogják kérdezni, hogy ezzel meg fog oldódni a probléma? Nem, sajnos nem fog. De úgy gondoljuk, amíg rövid távon minimum a Címerünket nem kapjuk vissza, hosszú távon egy normális klubvezetés nem lesz Újpesten, addig semmi keresnivalónk a stadionban.
A harcot továbbra sem adjuk fel, demonstrációval készülünk a ferencváros elleni derbi napjára, illetve minden lehetőséget meg fogunk ragadni, amivel tudtára tudjuk adni a közvéleménynek a törekvéseinket. Roderick Duchatelet számunkra első számú ellenséggé vált!
Egyszer minden rossz véget ér, ez sem tarthat örökké!
Amíg élünk, remélünk. Amíg remélünk, élünk!
Sohasem adjuk fel!
Viola Fidelity 2002
Korps
Angol Brigád”

Egy fanatikus Újpest-szurkoló pikírten, és szomorúan, egy mondattal jellemezte a belga tulajdonossal kapcsolatos helyzetet:

„Az átlagnézőszám így 1200-ról 1000-re csökken.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás