promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi mesélt Ronaldóval folytatott párharcáról
Borítókép:  BARCELONA, SPAIN
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

„Különleges párbaj volt ez, az emberekben örökké emlékezetes marad” – fogalmazott Lionel Messi arról, hogy milyen volt évekig a La Ligában Cristiano Ronaldóval vetélkedni.

A világ még mindig két meghatározó játékosa, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo 2009 és 2018 között a spanyol bajnokságban vetélkedett egymással. Miközben vagy egyikük vagy másikuk kapta a világ legjobb játákosának járó díjat, az Aranylabdát. Az egy adott pontvadászaton belüli rivalizálás 2018 nyarán ért véget, amikor Cristiano Ronaldo elhagyta Madridot és a Juventus csapatához igazolt.

Most az argentín játékos a Ronaldóhoz fűződő viszonyáról mesélt, amelyet a goal.com szemlézett.

„Különleges párbaj volt ez, olyan, ami az emberek emlékezetében örökké megmarad, mert évekig tartott, s hosszú ideig nem könnyű ilyen szinten futballozni. Ráadásul a csapatok, amikben mind a ketten játszottunk megkövetelték a teljesítményt, a Real és a Barca is a világ két legjobb együttese”

– fogalmazott Messi. A Barcelona játékosának elmondása szerint, a kettejük között a sportpályán zajló párharc személyes szinten kellemes volt.

„Úgy gondolom az emberek is jól szórakoztak, függetlenül attól, hogy valaki Madrid- vagy Barca-szurkoló volt, esetleg csak a szimplán a labdarúgás szerelmese”

– tette hozzá Messi.

Spanyolországi időszaka alatt – amennyiben a lőtt gólok számát vesszük alapul – az argentin teljesített jobban: 476 mérkőzésen 472 gólt szerzett. Míg Ronaldo mérlege gól/mérkőzés tekintetében jobb, ugyanis 438 találkozóra 450 találat jut.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás