promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elverték a Barcelonát, madridi derbit rendeznek a spanyol Szuperkupa-döntőben – videó
Borítókép:  nem a Barcelona fog pályára lépni a döntőben. Forrás: AFP/Giuseppe Cacace.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelonának „csak” az Atlético Madridot kellett volna megvernie ahhoz, hogy jöjjön az újabb El Clásico.

Szaúd-Arábia „kibulizta” magának azt, hogy megrendezhesse a spanyol Szuperkupa-döntőjét – ráadásul új lebonyolítással. Az arab országba kellett utaznia az Atlético Madridnak, a Barcelonának, a Real Madridnak, és a Valenciának, hogy egy minitorna keretében döntsék el, hogy ki legyen a győztes

Az első elődöntőben a Real Madrid simán legyőzte a Valenciát. 

A másik elődöntőben a Barcelona az Atlético Madrid ellen lépett pályára.

Az első félidőben csak az volt a kérdés, hogy mikor fog gólt lőni a katalán sztárcsapat, hiszen 70 százalékban birtokolta a labdát, a madridiak pedig Jan Oblaknak mondhattak köszönetet azért, mert nem kerültek hátrányba.

A második játékrész hidegzuhannyal indult Lionel Messiék számára, hiszen már az első percben gólt rúgott az Atlético. Ez azonban egyáltalán nem szegte kedvét a barcelonai csapatnak, és minden ugyanúgy folytatódott, ahogy a szünet előtt abbamaradt. Így nem is volt meglepő, hogy percek alatt kiegyenlítettek a katalánok, mégpedig Messi révén, aki nem sokkal újabb gólt lőtt, de azt a VAR jelzése miatt érvénytelenítették.

Ez sem szegte kedvét a gránátvörös-kéknek, hiszen továbbra is támadásban maradtak, Antoine Griezmann gólt fejelt korábbi csapatának, így már előnybe is került a Barcelona. A félidő utolsó harmadába fordulva újabb gólt vette el a játékvezető a VAR jelzésére Lionel Messiéktől.

Ez pedig úgy tűnik, hogy igazán lázba hozta az Atlético Madridot, hiszen előbb Álvaro Morata révén értékesített egy tizenegyest. Lélekben már mindenki a hosszabbításra készült, amikor Gerard Piqué hatalmasat hibázott, Morata kiugratta Angel Correát, aki a döntőbe lőtte a madridiakat.

A Szuperkupa-döntő fináléját vasárnap rendezik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás