promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Adidas a sztereotípiák ellen harcol új reklámjával – mutatjuk
Borítókép:  youtube.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Új, minden eddiginél szélesebb méretválasztékban elérhető női kollekcióval jött ki az Adidas. Ehhez pedig reklám is készült, olyan, amely próbálja ledönteni a sztereotípiákat.

Az az áltanos képzet a női sportolókkal szemben, hogy legtöbbjük ugyanúgy néz ki. Magas, vékony. Nos, ebben az egyébként téves sztereotípiának társadalmi beágyazásában nagy szerepe van azon hölgy influencereknek, akik tökéletesre sminkelt arccal pózolnak valamelyik edzőteremben. A valóság ezzel szemben azoban jóval színesebb. Erre próbál rámutatni legújabb reklámjában az Adidas – vette észre a Kreatív.

A német sportszergyártó cég olyan új női kollekciót készített, amely minden eddigiél több méretet foglal magába. A 2XS-től egészen a 4X-ig. Az új, nagyon széles választékkal rendelkező kollekcióhoz készült kisfilmben pedig mindenféle alkatú hölgyet mutatnak be, ezzel is megpróbálva ledönteni a sztereotípiákat. Az egyperces reklámban szerepet kap síelő, maratonfutó, aktivista és paralimpikon is.

„Manapság a hölgyek újrahatározzák azt, hogy mit is jelent számukra a sport: a tánctól kezdve, a jógán át a jégkorcsolyáig. A mozgás felszabadít és örömmel tölt, egyúttal a sport kihat a testedre és az agyadra. Ez a kollekció ezeknek a nőknek készült. Szeretnénk, ha minél több nő átélhetné a sportolás örömét”

– fogalmazott Aimee Arana az Adidas Global Training Business Unitjának vezetője.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás