promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Ausztráliában tomboló tűz az Australian Openre is kihat
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Ausztráliában pusztító tűzvész az Australian Opent is érintheti, a szervezők azonban jelezték, hogy felkészültek minden eshetőségre.

Ausztrália több államában hónapok óta bozottüzek pusztítanak. S egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor tudják a tűzoltók a hadsereg együttműködésével megfékezni a lángokat. Többen próbálnak segíteni, valakik például állatokat mentenek. De sokan vannak olyanok is, akik pénzadománnyal támogatják a mentési, oltási munkálatokat. Az Ausztráliában tomboló tüzek a hagyományosan minden év elején megrendezett Australian Openre is hatással vannak – írja a BBC.

A szervezők azonban jelezték, hogy a felkészültek minden eshetőségre. Egyebek között arra is, hogy Syndey-t és Melbourne-t füst borítja majd, ebben az esetben pedig három behúzható tetejű, valamint nyolc fedett létesítményben rendezhetik meg a tornát. Egyúttal arról is beszámoltak, hogy nem várható csúszás a január 14-re kiírt tornakezdésben. Ugyanakkor Craig Tiley versenyigazgazgató kiemelte, természetesen elsődlegesnek szempont számukra a nézők és a játékosok egészsége.

„Az időjárás-előrejelzés szerint jó időt várható”

– tette hozzá Tiley.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás