promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Barcelona nem tudta megnyerni a városi derbit – videó
Borítókép:  Arturo Vidal köszöni meg Luis Suáreznek a gólpasszt. Forrás: AFP.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

2020 első fordulójában a Barcelonának ki sem kellett mozdulni a városból, pedig idegenben lépett pályára.

A 19. fordulóban már pályára lépett a Real Madrid, és meglepően könnyedén nyert, így megelőzte a Barcelonát a tabellán.

A Barcelona a városi rivális, Espanyol otthonában lépett pályára. Annál a csapátnál, amely ebben a szezonban már a harmadik edzőjét fogyasztja. Új edzőjük, Abelardo lett, aki 1994 és 2002 között a katalán sztárcsapatot szolgálta.

A vendégek mestere, Ernesto Valverde Neto-t jelölte a kapuba, aki először védte a Barcelona kapuját – magabiztosan. Már, ha kellett volna, mert csapattársai hatalmas labdabirtoklási fölényt alakítottak ki, így a hazaiak általában csak nyomozták a labdát. Ennek ellenére mégis előnnyel vonulhattak szünetre, ugyanis az első félidő végén egy szabadrúgás után megszerezték a vezetést.

A második félidő elejét megnyomta a Barcelona: Lionel Messi helyzeteket alakított ki, Luis Suárez kapufát lőtt. Az uruguayi következő lövése már a kapuban kötött ki. A vendégek lendületben maradtak, és Valverde megérzése bejött. Ugyanis a katalánok mestere a szünetben Ivan Rakitic helyére beküldte Arturo Vidalt. A chilei pedig, ha már pályára lépett, akkor be is fejelte Suárez parádés gólpasszát. Tizenöt perc telt el a meccsből, és a Barcelona megfordította az eredményt.

A hazaiak igyekeztek, ám nem lehetett látni, hogyan akarnak egyenlíteni. Ekkor azonban Frenkie de Jong labdát vesztett a félpályán, majd azzal a lendülettel visszarántotta ellenfelét. Érkezett a sárga lap, ami viszont már a második volt a hollandnak, így korábban mehetett zuhanyozni – pályafutása során először állították ki Frenkie de Jongot. Ezt lehetőséget pedig kínai csatára révén kihasználta az Espanyol.

A döntetlen azt jelenti, hogy a Barcelona visszavette a vezetést a tabellán, ám ugyanannyi pontja van, mint a Real Madridnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás