Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Arsenal új edzője „visszahozta” az igazi Özilt

Arsenal új edzője „visszahozta” az igazi Özilt

Sport & Szabadidő

Arsenal új edzője „visszahozta” az igazi Özilt

Sport & Szabadidő

HZS 18:18

Ugyan alig pár hete vette át Mikel Arteta az Arsenal irányítását, máris látszik elképzelésének körvonala. Több játékos – köztük –, Mesut Özil játéktudásához mérten jobban, hatékonyabban futballozik.

Egy új edző pár hét alatt nem tud csodát tenni. Arra azonban elég lehet ezen rövid időszak, hogy látszódjanak egy szakember felfogásának megnyilvánulásai. Ha úgy tetszik, van a játéknak egy karakteres képe. Persze a tartalmon és a rendszer belső működésén mindig van mit csiszolni, de ami Mikel Arteta edzette Arsenal néhány hét alatt bemutatott, az bizony pozitív jövőképet fest le.

Több játékos is, mint Kolasinac vagy épp Daivd Luiz is megmutatta, hogy képes a spanyol edző által elképzelt rendszerben hasznosan futballozni. De az új impulzus, elképzelés egyik nyertese Mesut Özil. A német középpályás előző edzője, Unai Emery alatt parkolópályáról figyelte a kaotikus pillanatokat, míg Arteta kezei alatt felszabadult. Abban a pozícióban játszik, ami számára a legmegfelelőbb, ráadásul mindezt hasznosan és felszabadultan teszi.

Ékes példája Özil „visszatérésének” a Manchester United elleni találkozó, ahol a német játékos remek munkát végzett a labda elleni játék során. (És persze több kreatív, a támadást segítő megoldása is volt.) Tíz labdaszerzést mutatott fel a középpályás a kilencven perc során, ezzel a mutatóval pedig magasan kiemelkedett a mezőnyből. Egy William nevű Twitter-felhasználó egyúttal összeszedte Özil pillanatait Arteta eddigi, rövid edzősködése alatt:

Borítókép: IAN KINGTON / IKIMAGES / AFP