promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megválasztották az évtized férfi sportolóját, Messi csak a negyedik lett
Borítókép:  Xavier Bonilla / NurPhoto / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az amerikai hírügynökség a háromszoros NBA-győztes sportolót választotta az évtized legjobbjának.

A 35. születésnapját éppen hétfőn ünneplő LeBron Jamest választotta az elmúlt évtized legjobb férfi sportolójának az AP amerikai hírügynökség.

A kosárlabdázó az elmúlt tíz évben a Miami Heat és a Cleveland Cavaliers együttesével háromszor nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA), és mindháromszor a döntő legértékesebb játékosának választották.

További három alkalommal lett a bajnoki szezon legjobbja (MVP), 2012-ben pedig olimpiai aranyérmet nyert az Egyesült Államok válogatottjával. Jelenleg a Los Angeles Lakers együttesében szerepel.

Az AP-nél a New England Patriots amerikaifutball-csapatának tagja, Tom Brady lett a második. A harmadik helyen a jamaicaiak nyolcszoros olimpiai bajnok futója, Usain Bolt végzett, a negyedik az FC Barcelona argentin labdarúgója, a sportújságírók szavazásán a 2019-es év legjobb férfi sportolójának választott Lionel Messi, az ötödik pedig a 23-szoros olimpiai bajnok úszó, az amerikai Michael Phelps lett. Cristiano Ronaldo nem fért be a Top 5-be.

Az évtized legjobb női sportolójának a 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes teniszezőt, Serena Williamst választották.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás