promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A ferencvárosi B-Közép bekerült a világ tíz legjobb szurkolótábora közé – videó
Borítókép:  Facebook/Green Monsters
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egyik legnagyobb szurkolókkal foglalkozó oldal közzétette 2019-es ranglistáját.

Az Ultras World az egyik legnagyobb követővel rendelkező Facebook-oldal, amelynek fő profilja a szurkolói koreográfiák heti megosztása.  

Az oldal szerkesztői hetente összesítik, és rangsorolják a szurkolók koreográfiáit. 2019-ben többször is az első öt közé került a ferencvárosi szurkolótábor, azaz a B-Közép teljesítménye. Így nem meglepő, hogy az éves lista első tíz helyezettje között kaptak helyet:

  1. Wydad Casablanca
  2. Legia Varsó
  3. Zenit Szentpétervár
  4. Zvezda
  5. Saint Etienne
  6. Raja Casablanca
  7. Rapid Wien
  8. Ferencváros
  9. Eintracht Frankfurt
  10. Copenhagen

Az természetes, hogy a budapesti zöld-fehérek szurkolói a magyar bajnokság összes idegenbeli mérkőzésén jelentős számban buzdítják csapatukat. A Ferencváros idén lett 120 éves, a labdarúgó-csapat pedig megszerezte a 30. bajnoki címét. Bajnokként elindulhatott a Bajnokok Ligájában, ahol a Dinamo Zagreb állította meg, ám az Európa-liga kvalifikáció sikerült.

A csapat összesen 14 nemzetközi mérkőzést játszott, mindegyik idegenbenli mérkőzésen sok szurkoló képviselte a klubot. Két túrát azonban mindenképpen ki kell emelnünk, hiszen a nyár közepén Zágrábba, december közepén pedig Ludogorecbe is szurkolói vonat indult. Ezt a lehetőséget mind a két alkalommal több mint 1000 szurkoló vette igénybe. Természetesen rajtuk kívül is sok szimpatizáns vágott neki az idegenbeli túráknak.

A hazai mérkőzéseken pedig fantasztikus látványelemekkel színesítették a szurkolást. Ezeket az alábbi videóban láthatjuk, 11:00-tól:

A ferencvárosi szurkolók folytatva a hagyományt idén is közösen búcsúztatja el a 2019-es esztendőt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás