promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Liverpool lett a klubvilágbajnok! – videó
Borítókép:  a liverpooli győztesek. Forrás: AFP/Mustafa Abumunes
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az angol Liverpool, hosszabbítás után, egy brazil góljával győzte le a brazil Flamengo-t a klubvilágbajnokság döntőjében.

Nagyon bekezdett Dohában a Liverpool a Flamengo ellen. Az angol csapat szinte még ki sem jött az öltözőből, de már óriási ziccert hagyott ki Firmino révén. Pedig a brazil csatár ajtó-ablak helyzetbe került, ám a kapu fölé lőtte a labdát – jócskán...

A szurkolók belelkesülhettek, hiszen ilyen kezdés után mindenki pazar folytatást várt. Ám ez elmaradt... Az idő előrehaladtával egyre jobban ellaposodott az első félidő. A Liverpool próbálkozott, ám a brazilok jól szűrték meg az angolok támadásait, a Flamengo-nak nem igazán akadt helyzete, mert az utolsópasszokba rendre hiba csúszott. 

A második félidő pontosan ugyanúgy kezdődött, mint az első. Egy Firmino-helyzettel. Ám, ahogy az elsőben, ezt is elszórakozta a brazil csatár. A továbbiakban pedig mintha az első félidőt látta volna az ember... Annyi különbséggel, hogy Gabriel Barbosa lövése után most a Liverpool brazil kapusának minden tudására szüksége volt ahhoz, hogy ne kerüljön hátrányba csapata. A cserék sem tudtak igazán változtatást eszközölni a csapatok játékában.

Így érkeztünk el a 91. perchez, amikor Sadio Mané lépett ki egy kiugratással, de az ex-müncheni Rafinha ezt egy becsúszással megakadályozta. A katari játékvezető először sárgát adott a brazil csapat játékosának, és tizenegyest a Liverpoolnak, ám a VAR közbeszólt, így végül mindkét döntését visszavonta a spori.

A klubvilágbajnokság történetében másodszor végződött a döntő rendes játékideje gól nélkül, a hosszabbításban első félidejének elején a brazil csapat védői is néha-néha előremerészkedtek, és erre ráfáztak. Sadio Mané-t kiugratták csapattársai, a jól megtartott labda pedig a második hullámban érkező Firmino elé került, aki egy hidegvérű csel után az üres kapuba passzolt.

Ezzel a találattal először nyert klub-vb-t a Liverpool!

Jürgen Klopp a mérkőzés előtt elmondta, hogy fél szemükkel a Manchester City–Leicester angol bajnoki mérkőzést fogják nézni. Hiszen egy esetleges hazai győzelemmel a második helyen álló vendégek nem tudnának közelebb férkőzni a liverpooliakhoz. A német mester vágya teljesült, hiszen Pep Guardiola csapata 3-1 arányban győzött.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás