Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Győri Audi ETO rácáfolt a pletykákra: norvég helyett francia kapust igazolt

A Győri Audi ETO rácáfolt a pletykákra: norvég helyett francia kapust igazolt

Sport & Szabadidő

A Győri Audi ETO rácáfolt a pletykákra: norvég helyett francia kapust igazolt

Sport & Szabadidő

TK - 2019.12.20. 17:12

Az olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok francia Laura Glauser jövő nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

Hetekkel ezelőtt kapott szárnyra az a pletyka, hogy a Győri Audi ETO KC leigazolja a Siófok KC norvég válogatott kapusát, Silje Solberget.

Ezzel szemben a klub pénteki közleménye szerint a 26 éves kapus a Metz együttesétől érkezik, és hároméves szerződést írt alá.

A győri egyesület hangsúlyozta, hogy már az év elején elkezdte

„hosszútávú stratégiai elképzeléseinek megvalósítását a kapus posztot illetően”,

és bár most is három rutinos hálóőr szerepel Győrben, mindhárman kisebb-nagyobb egészségi problémával küzdöttek és küzdenek.

„Laura Glauser fiatal, agilis, ugyanakkor nagy tapasztalattal rendelkező játékos, akivel már az idén márciusban szerződést kötöttünk, vagyis jó időben megszereztük a játékjogát”

– idézte a közlemény Bartha Csaba klubelnököt. Hozzátette, időben el kellett kezdeniük a tárgyalásokat Kari Aalvik Grimsbö pótlásával kapcsolatban, a norvég kapus ugyanis úgy döntött, hogy az idény végén visszavonul.

„Laura Glauser a francia válogatottban folyamatosan szerephez jut Amandine Leynaud mellett, és aktívan kivette a részét a válogatott sikerekből”

– emelte ki Bartha Csaba.

A 26 éves Glauser a Val de Saone csapatában nevelkedett, majd a Besancon következett, és 2010-ben igazolt a Metz-be, majd a következőket mondta:

„Nagyon örülök, hogy nyártól csatlakozhatok a Győri Audi ETO KC-hoz. Valószínűleg minden kézilabdázó arra vágyik, hogy egyszer Győrben, a világ legjobb klubjában szerepeljen, és örülök, hogy nekem ez megadatott. Nagyon jól éreztem magam Metzben, de úgy érzem most jött el számomra az idő, hogy egy lépést tegyek előre karrieremben. Hálás vagyok a Metznek az ott eltöltött időért, és azon leszek, hogy minél jobb formában térjek vissza sérülés után, és segítsem a klubot a szezon céljainak elérésében. Nagy tervekkel érkezem Győrbe, szeretném győzelmekhez segíteni új klubomat teljesítményemmel.” 

Borítókép: Laura Glauser. Forrás: AFP/Franck Fife

Legolvasottabb hírek