promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Győri Audi ETO rácáfolt a pletykákra: norvég helyett francia kapust igazolt
Borítókép:  Laura Glauser. Forrás: AFP/Franck Fife
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok francia Laura Glauser jövő nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

Hetekkel ezelőtt kapott szárnyra az a pletyka, hogy a Győri Audi ETO KC leigazolja a Siófok KC norvég válogatott kapusát, Silje Solberget.

Ezzel szemben a klub pénteki közleménye szerint a 26 éves kapus a Metz együttesétől érkezik, és hároméves szerződést írt alá.

A győri egyesület hangsúlyozta, hogy már az év elején elkezdte

„hosszútávú stratégiai elképzeléseinek megvalósítását a kapus posztot illetően”,

és bár most is három rutinos hálóőr szerepel Győrben, mindhárman kisebb-nagyobb egészségi problémával küzdöttek és küzdenek.

„Laura Glauser fiatal, agilis, ugyanakkor nagy tapasztalattal rendelkező játékos, akivel már az idén márciusban szerződést kötöttünk, vagyis jó időben megszereztük a játékjogát”

– idézte a közlemény Bartha Csaba klubelnököt. Hozzátette, időben el kellett kezdeniük a tárgyalásokat Kari Aalvik Grimsbö pótlásával kapcsolatban, a norvég kapus ugyanis úgy döntött, hogy az idény végén visszavonul.

„Laura Glauser a francia válogatottban folyamatosan szerephez jut Amandine Leynaud mellett, és aktívan kivette a részét a válogatott sikerekből”

– emelte ki Bartha Csaba.

A 26 éves Glauser a Val de Saone csapatában nevelkedett, majd a Besancon következett, és 2010-ben igazolt a Metz-be, majd a következőket mondta:

„Nagyon örülök, hogy nyártól csatlakozhatok a Győri Audi ETO KC-hoz. Valószínűleg minden kézilabdázó arra vágyik, hogy egyszer Győrben, a világ legjobb klubjában szerepeljen, és örülök, hogy nekem ez megadatott. Nagyon jól éreztem magam Metzben, de úgy érzem most jött el számomra az idő, hogy egy lépést tegyek előre karrieremben. Hálás vagyok a Metznek az ott eltöltött időért, és azon leszek, hogy minél jobb formában térjek vissza sérülés után, és segítsem a klubot a szezon céljainak elérésében. Nagy tervekkel érkezem Győrbe, szeretném győzelmekhez segíteni új klubomat teljesítményemmel.” 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás