promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
El Clásico: ötven mérkőzés óta nem történt olyan, mint most
Borítókép:  JOSE BRETON / NURPHOTO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gólnélküli döntetlennel zárult az El Clásico, azaz a Barcelona és a Real Madrid mérkőzése. Az utolsó ötven összecsapásból ez az első, amikor egyik csapat sem talált be. 

Túlzás lenne azt állítani, hogy minden idők legizgalmasabb El Clásicóját játszotta a Nou Campban a Barcelona és a Real Madrid. Amennyiben a statisztikát vesszük alapul, a Real Madrid állt közelebb a győzelemhez – úgy, hogy még a kezdő sípszó se hangzott el. Hiszen hazai oldalon nem szerepelt a kezdőcsapatban Sergio Busquets, aki nélkül a Barcelona mérkőzéseinek kétharmadát elvesztett ebben a szezonban.

Az argentin sztár, Lionel Messi várakozásaival ellentétben a Real Madrid sokkal agresszívebben, magasabbra tolt védelmi vonallal játszott. Egyúttal próbálta már a Barca térfelén megszerezni vagy visszaszerezni a labdát. Ugyan többször járt sikerrel Zinedine Zidane együttese, komoly helyezetet azonban sem az első, sem a második félidőben nem tudott kialakítani.

Míg a Barcelonánál jól érzékelhető volt Busquets hiánya. Mélységi irányítója nélkül Valverde csapata nem tudott megfelelően építkezni hátulról, egyúttal akadoztak a védekezéből a támadásba való átmenetek. És a középpálya-támadósor közötti passzkapcsolat nem volt megfelelő.Többször jött mélyen hátra Messi azért, hogy támadásba lendítse együttesét, ennek azonban az volt a következménye, a Barca negyven-ötven méterről próbált támadást építeni. Ezt pedig könnyen védekezte le a Real.

A gólnélküli döntetlen fő oka, hogy egyik csapat sem tudott minőségi helyezetet kialakítani. Egy-két veszélyes lövés, kapu előtti szituáció akadt csak. Az El Clásico utolsó ötven felvonásából ez az első, amely gólnélküli döntetlennel ért véget.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás