promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rossz főpróba: a Barcelona nem tudott nyerni az El Clásico előtt – videó
Borítókép:  Sergio Busquets (b) és Gerard Pique búslakodhat az elvesztegetett két pont miatt. Forrás: AFP/Ander Gillenea
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Baszkföldre utazott és a Real Sociedad ellen lépett pályára a Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.

Bár december 18-án tüntetéseket tartanak Barcelonába, de a héten hivatalosan is eldőlt, hogy mindenképpen le fogják játszani az El Clásicót.

Ennek fényében látogatott San Sebastianba a katalán sztárcsapat, és egy győzelem esetén mindenképpen maradt volna a tabella elején a csúcsderbi előtt. Ám ez egyáltalán nem volt könnyű feladat, hiszen a Real Sociedad a tabella negyedik helyén tanyázik, és ugyanannyi gólt kapott, mint a Barcelona, amelynek edzője, Ernesto Valverde igyekezett a legerősebb összeállításban pályára küldeni csapatát.

Ennek ellenére már az első percekben látszott, hogy ez a meccs nem lesz sétagalopp a katalánok számára. A helyzetet nehezítette, hogy a 12. percben tizenegyeshez jutottak a hazaiak, hiszen Sergio Busquets mezénél fogva rántotta földre Diego Llorentét, Mikel Oyarzabal pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt. Az egyszeri szurkoló azt hihette volna, hogy a kapott gól felébresztette a Barca-játékosokat, ám csak Gerard Piquét lehetett dicsérni, aki többször is nagyot mentett saját tizenhatosán belül. Azonban a sztárcsapatok arról is ismertek, hogy játékosaiknak elég egy villanás: most is ez történt, amikor Luis Suárez megtartotta a labdát, önzetlenül Antoine Griemannhoz passzolt, aki kiegyenlített. A gólszerző, ahogy megígérte, nem ünnepelte meg találatát, hiszen ezernyi emléke kötődik San Sebastianhoz.

A második félidőben sem akarta kiengedni a kezéből az irányítást a hazai csapat, ám most a Barcelona nem adta meg azt a luxust, hogy hátrányba kerüljön. Sőt, Busquets indítása után Lionel Messi már csak a kapussal állt szemben, amikor a még jobb helyzetben lévő Suárezhez passzolt, akinek nem okozott gondot a kapuba továbbítani a labdát. A vezetés birtokában a katalánok többször is eldönthették volna a találkozót, ám mivel ezt nem tudták megtenni, így a futball örök törvénye újra bebizonyosodott:

egy ártatlannak tűnő Nacho Monreal-beadás megpattant Ivan Rakiticen, ez meglepte Marc-André Ter Stegent, aki csak beleütni tudott a labdába, ami Isak elé pattant, aki a hálóba továbbította azt.

A mérkőzés utolsó húsz percében is akadtak lehetőségek mindkét oldalon, ám egyik csapat sem tudta megszerezni a győztes találatot. A ráadás perceiben már Piqué is előrement, majd összeakadt a hazaiak egyik védőjével, ám a játékvezető nem fújt semmit, hanem továbbot intett.

Nagyon rosszkor jött a katalánoknak ez a döntetlen, hiszen ha a Real Madrid nyerni tud Valenciában, akkor pontelőnnyel és a tabellát vezetve várhatja az El Clasicót.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás