promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nerea Pena örömében egy őszinte mondattal mosolyt csalt sokak arcára – videó
Borítókép:  Nerea Pena. Forrás: AFP/Charly Triballeau
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hollandia után Spanyolország válogatottja jutott be a döntőbe a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

Szoros első negyedóra után a spanyolok Nerea Pena és Cabral Barbosa vezérletével egy 4-0-s sorozattal elléptek ellenfelüktől, a norvégok azonban egy időkérés után újra lendületbe kerültek, így a szünetben ismét döntetlen volt az állás.

A második félidőben megint elhúztak hárommal a spanyolok, mert tartották riválisuk tempóját, töretlen lendülettel támadtak és hatékonyan védekeztek. A folytatásban már hat találat is volt az előnyük, a norvégok pedig a harmadik időkérési lehetőségüket is kihasználták szűk negyedórával a vége előtt.

Még volt hátra nyolc perc, amikor a spanyol csapat határtalan lelkesedéssel és kiváló kapusteljesítménnyel eldöntötte a meccset (27-19), a norvégokon a tapasztalt Heidi Löke becserélése sem segített. A vége pedig 28-22 lett.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC norvég játékosai közül a beálló Kari Brattset egy, az irányító Stine Oftedal két gólt dobott. A Siófok spanyol irányítója, a 30. születésnapját éppen ma ünneplő Nerea Pena négy találattal járult hozzá a sikerhez. A mezőny legeredményesebb játékosa Alexandrina Cabral Barbosa volt hét góllal.

A spanyol válogatott harmadszor játszott vb-elődöntőt, és először jutott a fináléba.

A mérkőzés után az M4 Sport helyszíni tudósítójának arra a kérdésére, hogy

„Mi kellett a norvégok legyőzéséhez?”,

Nerea Pena, aki december 13-án, azaz ma ünnepli születésnapját, 2012 és 2019 között a Ferencvárosban, azóta a Siófokban játszó spanyol válogatott-játékos, szinte tökéletes magyarsággal a következőt mondta:

„K.rva jól védekeztünk.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás