promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Köszönjük, Svédország! Megvan a női kézi-válogatottunk olimpiai selejtezős helye
Borítókép:  a svéd kézilabda-válogatott tagjai kikaparták a gesztenyét. Forrás: AFP/Charly Triballeau
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A svéd női kézilabda-válogatott magabiztos győzelemmel szerezte meg a világbajnokság 7. helyét.

A magyar női kézilabda-válogatott a csalódást keltő 14. helyet szerezte meg a világbajnokságon.

Ezzel a helyezéssel eldőlt, hogy a márciusi olimpiai-selejtezőre csak úgy juthat ki a csapat, ha egy rakat olyan európai válogatott szerzi meg a torna első hét helyét, amelynek már megvan a kvótája a selejtezőre.

Az első „lehetőségünk” szerdán jött el, amikor Montenegró–Svédországgal csapott össze a középdöntőben. Számunkra már egy északi pontszerzés is üdvözítő lett volna, ám a montenegróiak néhány remek egyéni teljesítménnyel behúzták a mérkőzést.

Péntek reggel a svéd válogatott az olimpiai selejtező-tornára való kvóta nélkül rendelkező Németországgal csapott össze a világbajnokság 7. helyéért. Egy német győzelem a magyar válogatott olimpiai álmának végét jelentette volna. A sárga-kékek rosszul kezdték a mérkőzést, a germán lányok négy góllal is vezettek, ám a svédek kapuslegendája, Filipa Idéhn lehúzta a rolót, és csapata magabiztos, kiütéses győzelemmel (35-24) szerezte meg a vb 7. helyét. Ez pedig azt jelenti, hogy a németekkel ellentétben

a magyar női kézilabda-válogatott ott lesz az olimpiai selejtező-tornán, amit márciusban rendeznek!

A nem hivatalos csoportbeosztás szerint a világbajnokság 3. helyezettje, Szerbia és Kína lesz Kim Rasmussen csapatának az ellenfele.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás