promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy hiba elég volt, szertefoszlott a Fradi Európa-liga álma
Borítókép:  MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros 1-1-s döntetlent játszott az Európa-liga utolsó csoportkörében a Ludogorec otthonában. A magyar együttes búcsúzott a második számú európai kupasorozattól.

A Ferencváros az Európa-liga utolsó csoportkörébe Razgradba, a Ludogorec otthonába utazott. Ahhoz a csapathoz, amelyet Bulgáriában nyáron Bajnokok Ligája selejtező alkalmával legyőzött.  A képlet egyszerű volt a magyar együttes számára: amennyiben három pontot szerez, továbbjut. Minden más esetben búcsúzik a második számú európai kupasorozattól.

Szerhij Rebrov a tőle megszokotthoz képest egy támadóbb felfogású csapatot küldött pályára. S ezt nemcsak a nevek, de az erre a mérkőzésre kialakított játékkoncepció is mutatta. A Fradi az első percekben több alkalommal lépett fel agresszíven labdavesztést követően. Egyrészt, hogy megakadályozza a Ludogorec támadásépítését, másrészt, hogy az ellenfél kapujához minél közelebb szerezzen labdát. Ez, illetve a rögzített játékhelyzetek kínáltak esélyt a Ferencváros arra, hogy gólt szerezzen. A Ludogorec pedig a Ferencváros olykor lassú visszarendeződését, esetleg a széleken fellépő szélső védői mögötti területeket próbálta kihasználni.

A mérkőzést nagy mértékben befolyásoló jelentsor a 21. percben történt. Tokmac jobboldali beadása után Isael próbált középre tenni, de a Ludogorec jobbhátvédje kézzel ért a labdába. A játékvezető egyértelműen jelezte, nincs büntető.

A váll irányától feljebb emeli a kezét a védő, ami az ő felelőssége. Kézzel ér labdába, egyértelmű büntető, nincs miről beszélni – jelentette ki a mérkőzés félidejében a, a Sport TV stúdiójában Puhl Sándor.

Az esetet követően – s a bírói tévedés után – Botka Endre hibázott. Egy középre tett labdára csapott le a hazai együttes, majd a a gyors ellentámadás végén Lukoki szerezte meg a vezető találatot.

Ezután a Ludogorec nem akart más, mint szépen lepörgetni az órát. A bolgár csapat saját térfelének közepén védekezve, gyors ellentámadásokban bízott. Igaz, a Ferencváros így adótt helyzete volt: Isael 66. percben hat méterről passzolt mellé, majd a 82. percben a brazil játékos lőtt kapura, de a hazai kapus védett.

Ha a győzelem nem is, az egyenlítés összejött a Ferencváros, amely a 94. percben Szignyevics fejesével 1-1-re alakította az állást. A magyar csapat döntetlenje azt jelenti, hogy búcsúzott az Európa-ligától.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás