promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megerőltetés nélkül hozta a kötelezőt a Real Madrid – videó
Borítókép:  Karim Benzema. Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A La Liga 15. fordulójának második mérkőzésén a Real Madrid a Ferencváros EL-ellenfelét, az Espanyolt fogadta.

Egészen szép sorozatot kezd építeni a Real Madrid, hiszen az elmúlt öt fordulóban nem kapott ki, ellenben aktuális vendége, az Espanyol már ötpontos hátrányban van attól a pozíciótól, ami még biztosítja az elsőosztályú tagságot. Nem volt véletlen, hogy a barcelonai alakulat miután továbbjutott az Európa-ligában, a Ferencváros ellen már szinte a második sorát szerepeltette.

Visszatérve az Espanyol madridi vendégjátékára. A hazaiak jól kezdték a találkozót, több helyzetet is ki tudtak dolgozni az ellenfél kapuja előtt, ám a volt Real-kapus, Diego Lopez eszén nem lehetett túljárni. Hiába próbálkozott Rodrygo, Federico Valverde és Karim Benzema is. Ilyen helyzetben jó, ha egy csapatnak góllövési képességgel megáldott védői vannak, mert ki tudják segíteni a csatárok. Most is ez történt: Raphaël Varane gólra váltotta Benzema passzát.

Igazság szerint a második félidő unalomba fulladt. A Real nem nagyon akart, az Espanyol nem nagyon tudott helyzetet kialakítani. Karim Benzema próbálkozott a legaktívabban, erőlködését végül is siker koronázta: a mérkőzés vége előtt bő tíz perccel megszerezte önmaga első, csapata második gólját.

Nem sokkal később Ferland Mendy megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni, ám az emberelőnnyel a barcelonaiak nem tudtak mit kezdeni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás