promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kiesőjelölt paksiak idegenben verték a Fehérvárt – gólösszefoglaló
Borítókép:  molfehervarfc.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk, hogy mi történt a labdarúgó OTP Bank Liga szombati fordulójában.

A Paks kezdte jobban a találkozót, a MOL Fehérvár FC csak az első félidő közepétől vették át a játék irányítását. A kapuk ritkán forogtak veszélyben, így a csapatok gól nélkül vonultak a szünetre.

Fordulást követően megszerezte a vezetést a vendégcsapat: távoli szabadrúgás után Szabó János kiszorított helyzetből gurított a kapus hasa alatt a hálóba.

A Fehérvár továbbra is ötlettelenül futballozott, nem találta a paksiak masszív védekezésének ellenszerét.

A Paks veszélyes ellentámadásokat vezetett, és az egyiknek a végén Könyves Norbert beállította a 2-0-s végeredményt.

A Tolna megyei együttes története során először tudott nyerni Székesfehérváron.

MOL Fehérvár FC–Paksi FC 0-2

Újpest FC–Kisvárda

Harminc percen keresztül óriási mezőnyfölényben játszott az Újpest, a vendégek kizárólag védekeztek. Azt viszont fegyelmezetten tették, így helyzetet nem tudott kialakítani a hazai csapat. A 33. percben Nwobodo bátor egyéni megmozdulása, valamint némi szerencse kellett az újpestiek vezető találatához: az éles szögből leadott lövést a menteni igyekvő Kravcsenko fejjel csúsztatta saját kapujának rövid oldalába. Azonnal ritmust váltott, és támadásba lendült a Kisvárda, de a szünetig csak lehetőségekig jutott.

A hullámzó második félidőben előbb az Újpest, majd a Kisvárda tudott mezőnyfölényt kiharcolni magának, de amíg a házigazdák helyzetet is ki tudtak dolgozni, a vendégek nem jelentettek veszélyt a kapura. A középpályát mindkét csapat gyorsan játszotta át, ám a tizenhatosokhoz érve már inkább a hibák jellemezték a felek játékát. A hajrában az Újpest már a biztonságra törekedett, nem vállalt nyílt támadójátékkal kockázatot. A vendégek részéről a legnagyobb helyzetet Bumba hagyta ki, aki a 81. percben óriási helyzetben, négy méterről lőtt az üres kapu fölé.

Az Újpest ezzel a győzelemmel javított gyenge hazai mérlegén: a lila-fehérek pályaválasztóként nyolcadik fellépésükön másodszor nyertek, így a lehetséges 24 pontból nyolcat gyűjtöttek be. Az Újpest korábbi hazai sikerét szeptember közepén, a Debrecen ellen aratta.

Újpest FC–Kisvárda 1-0

Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK

Az első félidőben ritkán forogtak nagy veszélyben a kapuk. Többnyire a Mezőkövesd próbált támadásokat vezetni, de sok helyzetet nem tudott kialakítani. A védekezésre építő Diósgyőr egyszer-egyszer megindult, a hazaiaknak azonban csak akkor volt némi izgulni valójuk, amikor pontrúgásból ívelés következett, akkor is csak kevés. A kövesdiek lényegesen többször jutottak el ellenfelük kapujáig, lövéseik és fejeseik is akadtak, de egyik sem volt pontos. Nagyobb esély nyílt a gólszerzésre, amikor szélről érkezett a labda, ilyeneknél többször csak kicsivel maradtak le a hazaiak középen, a kapusoknak azonban egyik oldalon sem kellett nagy bravúrt bemutatniuk.

A fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a játék, mert többet vállalt, a korábbinál aktívabban futballozott a DVTK. A hazai fölény ugyan továbbra is megmaradt, de már oda kellett figyelniük a vendégek kontratámadásaira a mezőkövesdieknek. A hajrához közeledve mindkét csapat igyekezett megszerezni a győzelmet érő gólt, ami végül a Diósgyőrnek jött össze az első kaput eltaláló lövéséből.

Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK 0-1

Debreceni VSC–Budapest Honvéd

Kényelmes tempóban kezdték a mérkőzést a csapatok. Az első kapura lövésre a tizedik percig kellett várni, ekkor Garba próbálkozását védte könnyedén Tujvel. Az első negyedóra végén megszerezhette volna a vezetést a Honvéd: Lanzafame kiugratását követően Moutari került óriási helyzetbe, Kosiczky azonban bravúrral védett. Nem sokkal később Kamber kiszorított helyzetben a kapufát találta el. A vendégek a mezőnyben fokozatosan átvették az irányítást, és az első félidő hosszabbításában Batik fejesgóljával megszerezték a vezetést.

A második játékrész elején fokozta a tempót a Honvéd. Előbb Moutari, majd Vadócz veszélyeztette a hazaiak kapuját. A Debrecen teljesen váratlanul, első helyzetét értékesítve egyenlített.

A gól után lendületben maradtak a hazaiak, a Honvéd teljesítménye pedig egyre inkább visszaesett. A hajrában a DVSC beszorította ellenfelét, de a győztes gólt nem tudta megszerezni.

Debreceni VSC–Budapest Honvéd 1-1

Zalaegerszegi TE FC–Kaposvári Rákóczi

Nagy védelmi hibát kihasználva már az első percben megszerezte a vezetést a ZTE, és a folytatásban is inkább az történt a pályán, amit a hazai csapat akart.

Sok volt a szabálytalanság, és bár adódtak helyzetek a kaposváriak előtt is, egy szöglet után szerzett újabb góljával a zalai gárda megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre.

A szünetet követően visszaesett a tempó és a színvonal, a ZTE őrizte előnyét, a vendégek pedig hiába próbálkoztak, komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani.

Ezzel megszakadt a hazaiak hét meccs óta tartó nyeretlenségi sorozata, a vendégek ugyanakkor sorozatban a nyolcadik bajnokijukat veszítették el.

Zalaegerszegi TE FC–Kaposvári Rákóczi 2-0

vasárnap játsszák:
Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 15.45

Az 1. fordulóból elhalasztott Ferencváros–Debreceni VSC találkozót április 7-én pótolják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás