promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így omlott össze a magyar kézilabda-válogatott a világbajnokságon – videó
Borítókép:  Schatzl Nadine és Háfra Noémi próbálja megállítani a román támadót. Forrás: Facebook/MKSZ/Kovács Anikó
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A nemzetközi kézilabda-szövetség közzétette a Románia–Magyarország mérkőzés utolsó párcének drámai felvételét.

A magyar női kézilabda-válogatott úgy vágott neki az utolsó, románok elleni világbajnoki csoportmeccsnek, hogy számára már a döntetlen is elég a továbbjutáshoz. Ez sajnos nem jött össze.

 

A távirati irosa szerint Kim Rasmussen felháborodva és dühösen értékelte a mérkőzést:

„Ami történt, személyes támadás volt ellenem a játékvezetők, és főleg a delegátus részéről. Ezek az emberek nem is tudják, mennyit ártanak a csapatoknak, sőt az egész sportágnak ezzel a viselkedéssel.”

Rasmussen felidézte, az első félidőben sárga lapot kapott, pedig csak annyit kérdezett a delegátustól, mit csináljanak másképpen, hogy ne büntessék őket állandóan. A második felvonásban csupán felhördült egyszer, ezért rögtön kétperces kiállítást kapott a válogatott.

Azt Tomas Ryde, a románok svéd szakvezetője is elismerte, hogy az utolsó hétméteresük nem volt jogos, és hozzátette, sajnálja a magyarokat.

„Hagyják, hogy a csapatok a pályán döntsék el a meccseket, ne ők akarják eldönteni”

– utalt a hivatalos személyekre Kim Rasmussen. Hozzáfűzte, ha valaki rossz bíráskodást akar látni, nézze vissza ennek a meccsnek a felvételét.

„Nagyon csalódott vagyok, mert az első félidőben nagyszerűen játszottunk, de a hét a hat elleni játékra nem tudtunk reagálni. Emiatt önmagamban is csalódtam. Ilyenkor logikusan valaki mindig üresen van a támadó csapatban, ezzel nem tudtunk mit kezdeni.”

Tomas Ryde felidézte, hogy a hét a hat elleni játékkal jöttek vissza a meccsbe, annak köszönhetően kezdték ledolgozni a hátrányukat, és nyerték meg végül a mérkőzést:

„Nagyon hálás vagyok a szélsőinknek, sokkal jobban játszottak, mint eddig bármikor a tornán, nekik köszönhetően győztünk.”

Erről Kim Rasmussen azt mondta, próbálta szélesre húzni a játékot, de ha középen megállították riválisukat, a széleket nem tudták védeni:

„Ez az én felelősségem, az én hibám. Nem igazán tudtam megtalálni a helyes játékot. Nagyon sajnálom, ez nem volt egy jó munka a részemről.”

Az Elnök Kupáért (13-16. hely) zajló alsóházi rájátszásban Argentína lesz a magyar együttes első ellenfele vasárnap, magyar idő szerint hajnali 4.30-tól:

„Nem koncentrálok most az Elnök Kupára, most túlságosan csalódott vagyok, hogy elveszítettük ezt a mérkőzést. Nagyon szomorú vagyok a lányok miatt, a szurkolók miatt és a kézilabda-szövetség miatt is.”

Az alábbi felvételen megnézheted a találkozó utolsó pár percét:

A magyar válogatottnak mostantól azért kell szurkolnia, hogy a tavalyi Európa-bajnokság 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy csapat kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon, mert ebben az esetben a kontinenstornán hetedik helyezett magyarok is részt vehetnek a márciusi selejtezőn. Az Európa-bajnokságról az a két legjobb csapat szerez részvételi jogot a selejtezőtornára, amelyek nem vívják ki az olimpián vagy a selejtezőn való szereplés jogát a mostani vb-n.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás