Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

„Tévedés volt húsz évig Guardiolát követni"

„Tévedés volt húsz évig Guardiolát követni"

Sport & Szabadidő

„Tévedés volt húsz évig Guardiolát követni"

Sport & Szabadidő

HZS 20:36

A Juventus korábbi edzője, Massimiliano Allegri úgy véli a Pep Guardiola által létrehozott játékfilozófia, az úgynevezett tiki-taka nem egy mindenki által alkalmazható stílus.

Pep Guardiola 2008 és 2012 között a Barcelonával mindent megnyert, amit csak meglehetett. A katalán klub négy év alatt tizennégy trófeát hódított el, köztük Bajnokok Ligája és La Liga győzelmekkel. Ugyanakkor a Guardiola nevével fémjelzett és „tiki-taka" néven ismert játékfelfogás nem alkalmazható bárki számára. Erről értkezett a Juventus korábbi edzője, Massimiliano Allegri.

 

 

Az olasz szakember úgy látja, a jelenlegi futball meghaladta a Guardiola-filozófiát, és ezt pozitívan értékeli. Egyúttal a kontratámadásokra, ellentámadásokra építő futball újbóli eljövetelét látja.

„Hiba volt 20 évig Guardiolát követni. Az ő futballja nem való mindenki számára. Ahhoz, hogy megvalósítsd lennie kell a csapatodban egy Iniestának, Xavinak, Messinek. Ez egy olyan felfogás, amely csak hozzájuk kapcsolható. Ez egy jó lecke mindenkinek" – fogalmazott Allegri a  Corriere della Seranak.

Egyúttal a szakember felvetette, miért ne lenne proaktív a futball, ha valaki vertikálisan játszik?

„Hússzor láttam Sacchi meccseit. Emlékszem egyre, amikor a Milan a San Siróban ötöt rúgott a Realnak. Direkt, vertikális futballt játszottak, kontratámadással, amit nem könnyű csinálni, de ha irányítod, akkor látványos. Manapság utazom és látok focizni srácokat, amatőr labdarúgást. Beszélek az edzőkkel, s hallok olyan dolgokat, amik megrémisztenek. Úgy beszélnek, mintha könyvből olvasnák. Ha a filozófiák jók, miért nem használják őket? A probléma az eredmény, ami egyben a valóságot mutatja"

– tette hozzá Allegri. 

 

 

Borítókép: MASSIMILIANO FERRARO / NURPHOTO