promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kézi-vb: kötelező teljesítve, Mikulás napján jön a sorsdöntő magyar-román
Borítókép:  Kim Rasmussen magyaráz a válogatott tagjainak. Forrás: Facebook/MKSZ/Kovács Anikó
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar válogatott hibáktól hemzsegve, de magabiztosan verte Szenegált, Románia ellen elég a döntetlen ahhoz, hogy a középdöntőbe jusson a csapat.

Triffa Ágnes három védéssel, Tomori Zsuzsanna és Kovacsics Anikó pedig két-két góllal kezdte a meccset, ezért a folytatásban egy hatperces gól nélküli időszak is belefért (7-2). A lendület ezzel nem tört meg, a magyarok Kovács Anna vezérletével tovább növelték a különbséget, mert jól kihasználták a szenegáli védelem hiányosságait.

Triffa ötven százalékos teljesítménnyel, nyolc védéssel zárta az első félidőt, a helyére a szünet után Kiss Éva érkezett. Ekkor a korábbinál több pontatlanság csúszott a magyarok játékába, megint sok volt a rossz átlövés, így az afrikaiak tíz gólon belülre kerültek. Kim Rasmussen szövetségi kapitány időkérése után újra eredményes időszak következett, sőt a meccs utolsó negyedében már több formációt és taktikai variációt is gyakorolt a válogatott, amely végül magabiztosan, tíz góllal nyert.

A magyarok – akik szombaton 39-15-re legyőzték Kazahsztánt, majd vasárnap Spanyolországtól 29-25-re, kedden Montenegróról 25-24-re kikaptak – első alkalommal találkoztak a világbajnoki újonc Szenegállal.

A válogatott akkor jut tovább a C csoportból – harmadik helyezettként –, ha pénteken legalább döntetlent játszanak a rosszabb gólkülönbséggel rendelkező Romániával, de már biztosan nem vihet magával pontot a középdöntőbe.

A középdöntőbe a csoportok első három helyezettje kerül. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás