Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fizetőeszköz lett Roger Federerből

Fizetőeszköz lett Roger Federerből

Sport & Szabadidő

Fizetőeszköz lett Roger Federerből

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter 19:19

Persze a svájci teniszező emlékérmével senki sem akar majd fizetni.

Roger Federer élő legenda a teniszben, és a sportág szeretői szerencsések lehetnek, hogy őt, és olyan neveket láthatnak még a pályán, mint Rafael Nadal, vagy Novak Djokovic.

Federer már 38 éves, de esze ágában sincs visszavonulni. Jelenleg 20 Grand Slam győzelemmel rendelkezik, 28 ATP 1000-es tornát húzott be, és rekordnak számító 310 hétig volt világelső a karrierje során. Nem csoda, hogy kapott már bélyeget, de még utcát is neveztek el róla.

Most a svájci kormány bejelentette, hogy ő lesz az első élő ember az ország történetében, aki rákerülhet egy emlékéremre. Az indoklásba nem lehet belekötni, mivel Federer tényleg Svájc legsikeresebb egyéni sportolója, és az ország egyik tiszteletbeli nagykövete is.

A teniszező elsőként egy 20 frankos érmére kerül rá, amiből 55 ezret adnak ki, az ára pedig 30 svájci frankba kerül. Erre már el is kezdték felvenni az előrendelést, és ha nagy lesz a roham, akkor még készülnek többet is kiadni belőle, amit állítólag 40 ezer darabbal toldanának meg. Aki karácsonyra szánja, az most csak 55 ezer darabbal számoljon.

Nem ez lesz az egyedüli érme, mivel 2020. májusában érkezik a Roger Federer 50 frankos aranyérem is.

Borítókép: ATP