promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiskokót nem lehetett megállítani Diósgyőrben
Borítókép:  MTI/Vajda János
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában a héten edzőt váltó MOL Fehérvár FC 3-1-re legyőzte idegenben a DVTK-t. Míg a Budapest Honvéd négy idegenbeli győzelem után kapott ki Kisvárdán. De nyert a DVSC és az Újpest is.

A héten zajlott az élet Székesfehérváron. A MOL Fehérvár FC vezetősége menesztette vezetőedzője, Marko Nikolicsot, s helyére a korábban már a csapatnál dolgozó Joan Carrillót nevezte ki. Azt az edzőt, akiről korábban Garancsi István azt mondta, szakmai, erkölcsi és anyagi kárt is okozott.

Nos, a spanyol vezetőedző az OTP Bank Liga 14. fordulójában, a DVTK ellen mutatkozott újfent be. És csapata idegenbeli mérkőzésén már látszódott, elődjénél egy fokkal attraktívabb játékot szeretne játszatni. Több szabadságot ad játékosainak. Ezt a fajta kötetlenséget pedig Kovács Istán élvezte a legjobban. A mérkőzésen a pálya szinte minden pontján feltűnő játékos Futács Márkó mögött, a vonalak között mozogva remekül gyorsított rá az ellenfél védelmére, de ha kellett, mélyen visszajött labdáért, hogyan induljon el lendületből. Legtöbbször pedig csak szabálytalanul tudták szerelni.

Csapata nagyban neki köszönheti, hogy végül 3-1-es győzelmet aratott, hiszen a Kiskokó becenéven ismert játékos egy gól lőtt, illetve kiosztott egy gólpasszt. A teljes képhez hozzá tartozik, hogy a Diósgyőr bátran, már az ellenfél térfelén visszatámadva játszott. A két csapat közti különbséget főképp a támadózónában hozott döntések minősége döntötte el.

A forduló további érdekességei, hogy a

  • a Budapest Honnvéd négy megnyert idegenbeli mérkőzés után ezúttal elbukott Kisvárdán
  • a Puskás Akadémia több mint 60 percet emberhátrányban futballozva 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd ellen
  • a Paks zsinórban ötödik mérkőzésén sem tudott nyerni, ezúttal az Újpesttől kapott ki 4-2-re
  • a Zalaegerszeg pedig továbbra is kieső, miután hazai pályán 2-0-ra kapott ki a DVSC-től 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás