promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyílt levélben búcsúzik Hosszú Katinka kirúgott edzője
Borítókép:  Hosszú Katinka. Forrás: AFP/François-Xavier Marit
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Majd másfél évig dolgozott együtt Hosszú Katinka és Petrov Árpád.

Portálunk is beszámolt arról a váratlan döntésről, amit Hosszú Katinka hozott meg edzőjével, Petrov Árpáddal kapcsolatban.

 

Az Index kérésére Petrov Árpád is megszólalt a szakításról – a levelet a portál változtatás nélkül közölte, ahogy mi is:

„Hosszú Katinkával elváltak útjaink. Hálával gondolok minden együtt töltött napra, amikor a világ legjobb úszóját segíthettem, az út, amit megtettünk izgalmas volt és rengeteget tanultam Katinkától. Alázat, munka, tisztelet, és még sorolhatnám. Megtapasztalhattam, mit is jelent ezerszer elhangzott jelmondata: »Hard Work Always Pays Off!«, azaz a kemény munka mindig kifizetődik. De akár azt is említhetném: vagy nyersz, vagy tanulsz.
Keményen dolgoztunk, Katinka mindent megtett a vízben, én pedig próbáltam képességeimhez mérten segíteni a parton, aminek az eredménye hat világbajnoki és egy Európa-bajnoki cím lett.
Az érzés, amikor a Himnusz felcsendül egy versenyszám után: leírhatatlan.
Köszönettel tartozom mindenekelőtt Wladár Sándornak, a Magyar Úszó Szövetség elnökének, aki olimpiai bajnokhoz méltóan a kezdetektől mindenben támogatta elképzeléseinket, gyakran erőn felül.Köszönöm továbbá a Magyar Úszó Szövetség és az Iron Swim valamennyi munkatársának, Merkely Béla professzornak, családomnak, barátaimnak és mindenkinek, akik melletünk álltak az elmúlt időszakban.
Az elmúlt 16 hónapra visszatekintve úgy érzem, én az úszósporttól már most többet kaptam, mint amit valaha is adhatok.
Ígérni csak annyit tudok, a jövőben megpróbálom tudásom legjavával szolgálni közös ügyünket, Hosszú Katinkának pedig ugyan edzéseket már nem fogok vezetni, én leszek a legnagyobb szurkolója Tokióban és az olimpia után is. Kívánom, hogy teljesüljön minden álma, szakmai és emberi egyaránt.”

A portál kérdésére Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitány elmondta:

reméli, hogy Petrov Árpád Magyarországon marad, és tapasztalatával segíti a hazai úszóközeget.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a Kossuth Rádiónak elmondta, bízni kell Hosszú döntésében, hiszen egy nagyon rutinos és sokat látott versenyzőről van szó, aki tökéletesen ismeri magát:

„Azt gondolom a folyamatokat látva, hogy ez nem egy ad hoc, cunamiszerű döntés volt, hanem kellett, hogy legyen valamilyen előzménye, ez majd egyszer talán kiderül. Ez egy bátor és nagyon nehéz döntés volt. Kvangdzsut követően Katinka leadta a szakmai tervét Tokióig, kért a meglévő erős csapata mellé további két szakembert, ezt a magyar szövetség megadta. Egy szárazföldi edzővel és egy belga szakemberrel szerződést kötöttünk.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás