Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Európa-liga: utolsó percben kapott góllal úszott el a Fradi győzelme

Európa-liga: utolsó percben kapott góllal úszott el a Fradi győzelme

Sport & Szabadidő

Európa-liga: utolsó percben kapott góllal úszott el a Fradi győzelme

Sport & Szabadidő

HZS 20:56

Az Európa-liga ötödik körében a Ferencváros hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott az Espanyollal. Amennyiben az utolsó körben a Fradi legyőzi a Ludogorec csapatát, továbbjut.

„Szükségünk van a pontokra, egy pont nem biztos, hogy elég most nekünk, ezért persze, támadnunk kell"

– fogalmazott még a Ferencváros-Espanyol Európa-liga-mérkőzés előtt a magyar csapat vezetőedzője, Szerhij Rebrov.

Az ukrán szakember felfogása a támadásról azért koránt sem jár attraktív, látványos játékkal. Sokkal inkább egy esetleges labdavesztés utáni visszatámadás, esetleg a mélyen meghúzott, szervezett védekezés utáni gyors, egyritmusú ellentámadásokat takarja. Illetve kiemelt szerepet kap a pontrúgás, rögzített szituációk megoldása.

Egy ilyen játékelem után szerzett vezetést a Fradi a találkozó 23. percében. Sigér Dávid talált be egy oldalról érkező szabadrúgás után.

A válaszra nyolc percet kellett várni. Lovrencsics kapott kötény az alapvonalnál, majd a visszapasszolt labdát lőtte Melendo egy védő segítségével a magyar kapuba.

A második félidőben aktívabb volt a Ferencváros. Többet birtokolta a labdát, s többször is talált kaput. Ráadásul kétszer is büntetőt kapott, míg az első Isael kihagyta, addig a másodikat a csereként beálló Skvarka már belőtte. Igaz, a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy Dibusznak kétszer is nagyot kellett védenie a második játékrészben.

S, amikor már mindeki a mérkőzés végét jelző hármas sípszót várta, jött Darder és a 96. percben kiegyenlített. Nagy lehetőséget szalasztott el a Ferencváros, amely győzelme esetén csoportja második helyéről várhatta volna az utolsó csoportkört. Így a következő a helyzet:

a Fradi csak akkor juthat tovább az Európa-ligában, ha az utolsó fordulóban három pontot szerez a Ludogorec otthonában.

Mutatjuk a mérkőzés összefoglalóját:

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt