promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A DVTK-szurkolók egy csoportja verekedett az Újpest elleni meccs helyett – videó
Borítókép:  a diósgyőriek ultrái egyik hazai mérkőzésükön. Forrás: Ripost
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk, hogy mi történt a labdarúgó OTP Bank Liga szombati fordulójában.

Érdekességgel indult az Újpest és a DVTK találkozója, mert a vendégszurkolók egy része inkább a Mannheim szurkolóival csapott össze, majd mindenkitől bocsánatot kértek a srácok:

Jó iramban kezdték a mérkőzést a csapatok, de kapuk elé már nem értek fel a támadások egyik oldalon sem. Végül a valamivel ötletesebb és pontosabb diósgyőriek szerezték meg a vezetést a 23. percben: Tabakovic fejesét Banai még hárította, a kipattanót azonban Márkvárt közelről az újpesti kapuba helyezte.

A gól után azonnal mezőnyfölényt harcolt ki az Újpest, de hiába alakított ki több helyzetet, a 32. percben egy kontra végén megduplázta előnyét a vendégcsapat: Tabakovic 18 méterről lőtte ki a jobb alsót. A szünetig ismét az Újpest irányított, de Zsótér révén csak kapufáig jutott.

A szünet után elmaradtak a várt újpesti rohamok, leginkább amiatt, mert a vendégek fegyelmezetten visszazártak a térfelükre, és a veszélyes helyeken már nem engedték területhez jutni az így meddő mezőnyfölényben lévő hazaiakat. Bjarnason és Szakály becserélésével lendület és veszély költözött az újpestiek játékába, de a diósgyőri védelem a lefújásig hiba nélkül állta a rohamokat.

A szezonban az Újpest hetedik hazai bajnokiján egy győzelem és két döntetlen mellett negyedszer maradt alul, a DVTK vendégként öt vereség mellett másodszor nyert. Utóbbiak ezzel visszavágtak a lila-fehéreknek, akiktől augusztus közepén otthon 2-1-re kikaptak.

A DVTK 2006 óta tartó rossz sorozatát szakította meg az Újpest vendégeként, a miskolciak a legutóbbi idegenbeli győzelmüket követően hét döntetlen mellett hatszor kaptak ki a liláktól.

Újpest FC–Diósgyőri VTK 0-2

Mezőkövesd Zsóry FC–Kaposvári Rákóczi FC

Az első félidőben a Mezőkövesd irányította a játékot, de a Kaposvár sem adta fel a támadások lehetőségét. Mindkét félnek voltak ígéretes akciói, azonban sok hibával játszottak a csapatok, emiatt komoly helyzet nemigen alakult ki, viszont a szünet előtt büntetőhöz jutott a hazai gárda, amely kihasználta a kínálkozó alkalmat.

Az újonc ugyan ezt követően azonnal egyenlíthetett volna, de Szappanos bravúrral mentett.

A folytatásban egy szöglet után megduplázta előnyét a Mezőkövesd, amely biztos vezetése tudatában is jobban, szervezettebben és hatékonyabban futballozott, így a vendégeknek jószerivel esélyük sem volt még a szépítésre sem. A borsodiak megérdemelten tartották otthon a három pontot, egyúttal átvették a vezetést a tabellán a Fehérvártól.

Mezőkövesd Zsóry FC–Kaposvári Rákóczi FC 2-0

MOL Fehérvár FC – Puskás Akadémia FC

Gyors vendégtalálattal indult a találkozó, egy szögletet követően David Vanecek lőtt szép gólt.

A Fehérvár Futács Márkó helyzeteinél állt közel az egyenlítéshez, ám előbb a kapu torkában lemaradt egy beadásról, majd egy beívelést a keresztlécre fejelt. A PAFC hosszú percekig nem jutott el a hazai kapuig, amikor azonban kiszabadult a szorításból, Gyurcsó Ádám kettőre növelte az előnyt.

A folytatásban is többet birtokolta a labdát a házigazda, de játéka minden elképzelést nélkülözött.

A fordulást követően tovább növelhette volna előnyét a Puskás, miután Josip Knezevic buktatásáért büntetőhöz jutott, ám a sértett lövését Kovácsik Ádám kivédte. Ami nem jött össze Knezevicnek, az tíz perccel később összejött Gyurcsónak: teljesen egyedül vezette kapura a labdát, majd a kapust is kicselezve gurított a hálóba.

A Fehérvár elkeseredetten próbálkozott és Juhász Roland fejesgóljával szépíteni tudott, többre azonban nem futotta az erejéből.

MOL Fehérvár FC – Puskás Akadémia FC 1-3

Kisvárda Master Good–Debreceni VSC

Az első játékrészben inkább a hazaiak akarata érvényesült, több veszélyes helyzetük is volt, egy pontrúgást követően pedig sikerült megszerezniük a vezetést.

A fordulást követően kevesebb volt az esemény, a Kisvárda elsősorban kontrákra rendezkedett be, a Debrecen azonban hiába jutott több területhez, a tizenhatoshoz érkezve hiányzott az ötlet a játékából. Igazi gólszerzési lehetőséget nem is tudott kidolgozni, a Kisvárda pedig eredményesen őrizte előnyét, még az is belefért, hogy közvetlenül a lefújás előtt kihagyott egy ziccert.

A hajdúságiak idénybeli ötödik idegenbeli mérkőzésükön negyedszer – és egyben sorozatban negyedszer – kaptak ki, a házigazdák viszont megszakították hárommeccses nyeretlenségi szériájukat.

Kisvárda Master Good–Debreceni VSC 1-0

Budapest Honvéd FC–Paksi FC

Az első félidőben hiába volt aktívabb a kispesti csapat és került mezőnyfölénybe, ritkán jutott a kapu elé. A játékrész legnagyobb helyzete a gyenge támadójátékot mutató paksiak előtt adódott, amikor a 42. percben Böde közeli fejesét Tujvel hárította.

A szünet után is a Honvéd irányított, de miután mindkét fél sok technikai hibát vétett, illetve sokszor szabálytalankodott, nem alakulhatott ki folyamatos játék, és a kapuk sem forogtak veszélyben. A 72. percben Böde fejesével váratlanul szerzett vezetést a Paks: a támadó egy szöglet után két védővel a nyakában a rövidről csúsztatott Tujvel kapujába. Három perccel később Lanzafame „panenkás” büntetőjével egyenlített a házigazda.

Felpörgött a mérkőzés, a Honvéd pedig a 84. percben óriási paksi védelmi hibát követően, Aliji révén megszerezte a győztes találatot. A hajrá a Paksé volt, de egyenlítenie már nem sikerült.

A Paks immár öt mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban, ezeken negyedszer maradt alul. Idegenben hetedik fellépésén ötödször maradt pont nélkül.

A Honvéd pályaválasztóként a Paks ellen sorozatban a 11. bajnoki összecsapásán őrizte meg veretlenségét: négy döntetlent követően hetedszer győzött ellene.

Budapest Honvéd FC–Paksi FC 2-1

vasárnap játsszák:
Ferencvárosi TC–ZTE FC 18.00

Az 1. fordulóból elhalasztott Ferencváros–Debreceni VSC találkozót április 7-én pótolják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás