promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Manchester City megtörte a Chelsea nagy sorozatát – videó
Borítókép:  Pep Guardiola (háttal) és Frank Lampard. Forrás: AFP/Oli Scarff
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az angol labdarúgó-bajnokság negyedik helyezettje fogadta a harmadikat, azaz Manchester City – Chelsea rangadót rendeztek a Premier League-ban.

A kezdeti tapogatózás után nagyon gyorsan egymásnak esett a Manchester City és a Chelsea. A két csapat magas színvonalú, pörgős és élvezetes játékot mutatott be: itt is, ott is volt egy nagy ziccer, ami kimaradt. A következőt azonban már nem hibázta el a vendégcsapat: a 21. percben egy gyors, és szemre is tetszetős kontrát vezetett Frank Lampard csapata, Mateo Kovacic kiugratta N'Golo Kantét, aki egy védő szorításában elgurította a labdát a kapus mellett.

 

A játék színvonala nem változott, és ha még egy kicsit szerencsésen is, de megérdemelten egyenlített Pep Guardiola csapata. Kevin de Bruyne megszerezte Jorginho passzát, majd megpattanó lövése a hálóban landolt. Az egyenlítés mintha a hazaiakat zavarta volna meg jobban, ám a csapat egyik klasszisa, Rijad Mahrez megrázta magát: két ember között szólózva szerzett gólt.

A második félidőben sem lazsáltak a csapatok, folytatták az adok-kapokat. Továbbra is felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az edzők pedig cserékkel próbálták még jobb teljesítményre sarkallni övéiket, bár lehetőségek akadtak, még a VAR is érvénytelenített egy találatot, ám szabályos gólt egyik csapat sem tudott szerezni.

A City ezzel a győzelmével megelőzte a Chelsea-t, fellépett a dobogó legalsó fokára, és megszakította a londoniak hatmeccses győzelmi sorozatát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás