promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az utolsóhoz látogatott a Barcelona, és vért izzadt a győzelemért – videó
Borítókép:  Arturo Vidal gólja után elindul ünnepelni. Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a listavezető Barcelona a tabella végén kullogó Leganéshez látogatott.

A Barcelona az utóbbi időben állandóan szenved a Leganés ellen: volt, amikor csak az utolsó húsz percben sikerült kicsikarni a győzelmet, de az is előfordult, hogy vereséget szenvedett a kiscsapat otthonában a katalán sztárgárda.

 

A szombat délután, 13 órakor kezdődő mérkőzés első félidejében az egyszeri szemlélő nem tudta volna megmondani, hogy melyik csapat vezeti a spanyol labdarúgó-bajnokságot, és melyik a sereghajtó. A hazaiak okos és taktikus játékkal szűkítették a területet a Barca támadói előtt, és még remek kontrákra is futotta erejükből. Nem is kellett sokat várni, hiszen a 11. percben en-Nesziri egy tökéletes csavarással vette be Ter Steigen kapuját. A vezetés megszerzése után a Leganés nem adta fel taktikáját, míg a vendégek nem tudtak mit kezdeni a lelkes hazaiakkal. A legnagyobb katalán lehetőség Luis Suárez előtt adódott, amit nem tudott kihasználni.

[[galeria]]

A második félidőre egy sokkal lelkesebb, és ami a Barca-szurkolók számára fontos, agresszívabb vendégcsapat lépett pályára. Előbb Piqué fejelt egy kapufát, majd Messi beadását Suárez már a kapuba fejelte. Az egyenlítés után mezőnyfölénybe kerültek a katalánok, de komoly gólszerzésre esélyük sem volt. Aztán szerencsével, de a Barca megszerezte a győzelmet jelentő gólt: egy szöglet után a labda egy hazai védőről Arturo Vidal elé pattant, aki a kapuba továbbította a lasztit. A játékvezető segítségül hívta a VAR-t, amely megadta a találatot.

Sokat elárul a Barcelona játékáról, hogy az utolsó fél órában pályán lévő, ám szerencsével gólt szerző, Arturo Vidalt választották a mérkőzés legjobbjának.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás