promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A DVTK röplabdázója agyvérzéssel hordta ki gyermekét
Borítókép:  Instagram
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szabó Barbara, a DTVK röplabdázója gyermeke születése után kilenc hónappal vallotta be, hogy a terhesség ideje alatt agyvérzést kapott. 

A DVTK röplabdázója, Szabó Barbara egy Instagram-bejegyzésben mesélte el, hogy egy évvel ezelőtt, miközben szíve aladt hordta ma már kilenc hónapos gyermekét, agyvérzést kapott. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nem lájkvadászat és nem is önsajnáltatás a célom, hanem egyszerűen úgy érzem most tudok róla beszélni... 1 év, 365 nap telt el azóta. 25 hetes terhesen kaptam egy agyvérzést ami elnyomta a jobb agyféltekémben a mozgatóközpontot, ezáltal a bal oldalam lebénult. A lábam teljesen, a kezem kb 70%-ban. Amint kórházba kerültem egyből intenzív osztályon kezeltek, mert ugye nem sűrűn fordul elő 28 éves emberekkel, na meg pláne terhességnél. Sajnos kaptam pár epilepsziás rohamot is ajándékba a kórházi bentlétem másnapján...volt eszméletvesztéssel járó roham is..mit ne mondjak nem volt kellemes. 4 hetet voltam kórházban. Fürdettek, pelenkáztak, katétereztek és az állandó infúzió...Azt hiszem 2 hét után ülhettem fel az ágy szélére pár percre, de kb olyan érzés volt, mintha egy maratont futottam volna le. Aztán a kis barátommal a járókeretembe kapaszkodva gyakoroltuk az ülésből felállást, aztán 1-2 lépést, majd a járást a folyosón. Hála Istennek nőgyógyászatilag ez az egész nem jelentett problémát, meg pont akkor kezdett el mocorogni a pocakomban Zora! Viszont minden egyes nap sírtam. Sírtam, hogy fogok-e járni újra? Ha igen, akkor járókerettel vagy bottal? Zokogtam, hogy Zorát hogy fogom szoptatni, ringatni, tologatni a babakocsiban? Zokogtam, hogy fogok vele játszani, fogócskázni... borzasztó volt lelkileg. Fizikai fájdalmam nem volt, de lelki annál inkább... De nagyon nagyon elhatároztam magamban, hogy én márpedig nem fogok így maradni!!! Én újra írni, járni , de ha úgy alakul még futni is fogok! Csak ez lebegett a szemem előtt!! Karácsony előtt kiengedtek, majd hirtelen itt is volt a február 22-e mikor programozott császárral altatásban megszületett a kis hősöm aki erőt adott nekem ebben a borzasztó időszakban! Ha Ő nincs nem tudom, hogy bírom ki... Most pedig ott tartok, hogy eltelt egy év és nem az, hogy újra járok, hanem újra sportolok, RÖPLABDÁZOM! És hálát adok még ezért a bazi nagy pofonért is! Mert felnyitotta a szemem! HÁLÁT KELL ADNI MINDEN EGYES NAPÉRT! Köszönöm a jó Istennek, Zorának, a Szerelmemnek, a Szüleimnek, a Világ legjobb Testvérének, Nagymamámnak, Keresztszüleimnek, Unokatestvéreimnek, Esztikémnek,Mercunak,Tintásnak, Kovácséknak..folyt kommentben

Barbi Tamas-Szabo (@barbiszabo) által megosztott bejegyzés,

Szabó terhessége 25. hetében volt, amikor megtörtént a baj: 

„kaptam egy agyvérzést, ami elnyomta a jobb agyféltekémben a mozgatóközpontot, ezáltal a bal oldalam lebénult. A lábam teljesen, a kezem kb 70 százalékban. (...) Sajnos kaptam pár epilepsziás rohamot is ajándékba a kórházi bentlétem másnapján... volt eszméletvesztéssel járó roham is”

– mesélte Szabó. Hozzátéve, fürdették, pelenkázták, katéterezták és az állandó infúzión tartották.

 

Azt már a Borsnak mesélte el, hogy négy hétig volt kórházban, ezután már képes voltam bicegni, igaz csak járógéppel.

„A lábujjaimnak nyolc hónap kellett, hogy újra rendben legyenek”

– fogalmazott Szabó, hozzátéve: kezdetben fel sem fogta, hogy mennyire súlyos dologról van szó, úgy kezelte a sztrókját, mint egy sérülés.

 

A sportoló több mélyponton keresztül ment. De mindvégig arra gondolt: a legfontosabb, hogy a gyermeke egészséges legyen. Zora azóta már kilenc hónapos és teljesen egészséges.

„Borzasztó volt az a kiszolgáltatottság. Nem vagyok még túl rajta teljesen, de jó úton járok. Nem akarok félelemben élni”

– tette hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás