Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megkapta büntetését a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamás

Megkapta büntetését a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamás

Sport & Szabadidő

Megkapta büntetését a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamás

Sport & Szabadidő

TK - 2019.11.20. 17:35

Ítéletet hozott a Magyar Úszó Szövetség Fegyelmi Bizottsága Kenderesi Tamás ügyében.

Július végén az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamást a Dél-Koreában megrendezett világbajnokság közben elkövetett meggondolatlan tettéért a helyi hatóságok szexuális zaklatással vádolták meg.

 

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) illetés bizottságának azért kellett majd három hónapot várakoznia, mert nem került a birtokába hivatalosnak tekinthető, a nemzetközi jog előírásai szerint hitelesített, nyomtatott formájú és pecséttel ellátott bírói végzés – írja az SzPress Hírszolgálat.

A portál értesülései szerint szerda délután összeült a szövetség fegyelmi bizottsága és Kenderesi Tamás pécsi válogatott úszó meghallgatása után a versenyzőt írásbeli megrovásban részesítette, emellett szövetségi támogatásainak féléves megvonásáról is döntést hozott. Dr. Fábry György, az FB elnöke arról is tájékoztatta a Hírszolgálatot, hogy a támogatások megvonását egy évre felfüggesztették.

A MÚSZ közleménye mindehhez hozzáteszi, hogy Kenderesi Tamás egyrendbeli szándékos fegyelmi vétséget követett el, megsértvén a szervezet etikai szabályzatát.

Borítókép: Kenderesi Tamás. Forrás: AFP/François-Xavier Marit

Legolvasottabb hírek