promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megkapta büntetését a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamás
Borítókép:  Kenderesi Tamás. Forrás: AFP/François-Xavier Marit
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ítéletet hozott a Magyar Úszó Szövetség Fegyelmi Bizottsága Kenderesi Tamás ügyében.

Július végén az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamást a Dél-Koreában megrendezett világbajnokság közben elkövetett meggondolatlan tettéért a helyi hatóságok szexuális zaklatással vádolták meg.

 

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) illetés bizottságának azért kellett majd három hónapot várakoznia, mert nem került a birtokába hivatalosnak tekinthető, a nemzetközi jog előírásai szerint hitelesített, nyomtatott formájú és pecséttel ellátott bírói végzés – írja az SzPress Hírszolgálat.

A portál értesülései szerint szerda délután összeült a szövetség fegyelmi bizottsága és Kenderesi Tamás pécsi válogatott úszó meghallgatása után a versenyzőt írásbeli megrovásban részesítette, emellett szövetségi támogatásainak féléves megvonásáról is döntést hozott. Dr. Fábry György, az FB elnöke arról is tájékoztatta a Hírszolgálatot, hogy a támogatások megvonását egy évre felfüggesztették.

A MÚSZ közleménye mindehhez hozzáteszi, hogy Kenderesi Tamás egyrendbeli szándékos fegyelmi vétséget követett el, megsértvén a szervezet etikai szabályzatát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás