Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

„Ansu Fatinak a Barca B-csapatában kell játszania”

„Ansu Fatinak a Barca B-csapatában kell játszania”

Sport & Szabadidő

„Ansu Fatinak a Barca B-csapatában kell játszania”

Sport & Szabadidő

HZS 14:50

A Barcelona akadémiájának igazgatója, Patrcik Kluivert szerint Ansu Fatinak a Barcelona B-csapatában kell játszania azért, hogy minél több játékperc legyen a lábában.

Ansu Fati esetében elmondható, hogy a fiatal támadó berobbant a nemzetközi labdarúgásba. A játékos a Real Betis elleni mérkőzés lépett először pályára a Barcelona első csapatában, s ezzel azonnal rekordot is döntött:

augusztus 28-án 16 évesen és 298 naposan ő lett a legfiatalabb, a Barca A-csapatában pályára lépő játékosa. A rekord 1941 után dőlt meg.

Azóta Ernesto Valverde minden sorozatot figyelembe véve összesen tíz mérkőzésen adott számára lehetőséget. Ansu Fati 388 játékperce alatt pedig két gólt lőtt és egy gólpasszt osztott ki.

 

Ennek ellenére (vagy épp ezért) a Barcelona-akadémia igazgatója, Patrick Kluivert úgy véli, hogy Ansu Fati fejlődését az szolgálná a legjobban, ha visszalépne egyet, s a Barcelona B-csapatában játszana.

„Ha az első csapat minden játékosa száz százalékos, akkor úgy érzem, neki a B-csapatba kell játszania azért, hogy minél több játékperc legyen a lábában”

– fogalmazott Kluivert a SPORTnak.

Borítókép: XAVIER BONILLA / NURPHOTO