promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Modricék megnyerték a csoportot, ez a magyar válogatott útja az Eb-re – videó
Borítókép:  AFP.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szlovákia ráijesztett Luka Modricékra, akik a második félidőben hengereltek.

A horvátországi Rijekában fogadták a vb-ezüstérmes horvátok a szlovákokat, és csak annyi volt a dolguk, hogy megnyerjék a mérkőzés, ezzel pedig bebiztosítsák a csoportgyőzelmet.

 

Ennek megfelelően Luka Modricék nekiestek ellenfelüknek, és sorban hagyták ki a ziccereket. Ahogy ilyenkor lenni szokott, egy ellentámadást követően Szlovákia megszerezte a vezetést.

A második félidőre, még az elsőnél is harciasabb horvát válogatott futott ki a gyepre. Ennek köszönhetően negyed óra alatt meg is fordították az eredményt, a szlovákok el is veszítették minden reményüket az egyenlítésre, ugyanis a 67. percben Robert Mak megkapta második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni.

Ivan Perisic pedig, az egész mérkőzés legszebb támadásának megkoronázásaként, megrúgta a horvát válogatott harmadik gólját.

Korábban játszották az Azerbajdzsán–Wales mérkőzést, és a vendégek sima, 2-0-ás győzelmet arattak.

Ez azt jelenti, hogy Horvátország csoportelsőként kijutott az Európa-bajnokságra. A második továbbjutó helyért pedig Magyarország, Wales és Szlovákia harcol:

  • ha a magyar válogatott nyer Wales-ben, akkor megvan a második hely.
  • ha Wales megveri Magyarországot, akkor Gareth Bale-ék vannak kint az Eb-n.
  • ha Szlovákia megveri Azerbajdzsánt, és a Wales–Magyarország mérkőzés döntetlen, akkor északi szomszédunk lehet ott a kontinenstornán.
  • ha Szlovákia döntetlent játszik Azerbajdzsán ellen, akkor a magyar válogatottnak elég az iksz Wales-ben, és kijut az Eb-re.

Egyre többen osztják meg azt a gondolatot a legnagyobb közösségi oldalon – félig viccesen, félig komolyan –, hogyha döntetlenre áll a magyar válogatott Wales-ben az utolsó percben, akkor inkább rúgjanak öngólt a magyar játékosok, ezzel pedig Szlovákia biztosan lemaradna a kontinenstornától. A mérkőzést egyébként egy román játékvezetői hármas fogja dirigálni.

Ha nem sikerül az Eb-csoportból továbbjutni, akkor a Nemzetek Ligájában elért helyezés miatt a magyar válogatottnak még van esélye arra, hogy ott legyen a tornán. Jelen állás szerint március végén Izrael válogatottját kellene legyőzni idegenben, majd az Izland–Románia győztesével játszani az Eb-részvételért – a helyszínről sorsolás útján dönt az UEFA.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás