promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
José Mourinho: A Liverpool innen már megnyeri a PL-t
Borítókép:  Tiziana FABI / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jürgen Klopp csapata tényleg a Premier League-re koncentrál teljes erőbedobással, de vajon kitart-e ez a forma a végéig.

A múlt hétvégi PL rangadón igen fontos meccset rendeztek, mivel a két bajnoki esélyes, a Liverpool és a Manchester City feszült egymásnak. A vörösök nem csak amiatt voltak esélyesebbek, mert otthon játszottak, hanem azért is, mert a Manchester Citytől jóval stabilabban vannak összerakva ebben az évben.

 

Azt mindenki jól tudja, hogy 12 lejátszott meccs után az angol labdarúgó bajnokságban bizony még nem szabad bajnokot hirdetni. Most jön egy igen csak húzós decemberi meccsdömping, és a téli átigazolások után is sok minden változhat. Az viszont jó előjel a Liverpool számára, hogy 8 ponttal vezeti a tabellát a 3-1-es City elleni győzelemmel, Josep Guardiola csapata előtt pedig 9 ponttal. A City most így negyedik, míg a Chelsea és a Leicester 26 ponttal áll előtte a harmadik és második helyen, csak hát ugyebár őket nem sorolják a potenciális bajnoki riválisok közé.

José Mourinho 2018 decembere óta nem ült kispadon, inkább a Sky Sports-nak segít be szakértőként. El is mondta a véleményét, hogy szerinte a Liverpool már meg fogja nyerni az angol bajnokságot.

„Úgy érzem a bajnoki cím már eldőlt, ha csak nem sújtja egy olyan sérülés a csapatot, ami megnehezíti a dolgukat. A Liverpool úgy van összerakva, hogy remekül használja ki a játékosok képességeit, mint egy befejezett puzzle. A City lehozhat győztesen hét, nyolc, vagy akár kilenc meccset is, nem látom azt a forgatókönyvet magam előtt, hogy a Liverpool előnye elfogyna”

– elemzett Mourinho.

A válogatott szünet után a Manchester Cityre ismét kemény meccs vár, mivel a Chelsea-t fogadják. Mourinho pozitívan tekint az egykori csapatára, és szerinte Frank Lampard is kiváló munkát végez. Szerinte a kékek az első két helyre nem fognak odaérni, de a harmadik, negyedik hely valamelyike biztosan meglesz nekik.

A Liverpoolnak a következő fordulóban a Crystal Palace-t kell legyőznie idegenben, hogy megtartsa az előnyét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás