promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Van Dijk jobban megérdemli az Aranylabdát, mint Messi”
Borítókép:  JOSE JORDAN / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Danny Murphy a Liverpool korábbi védője szerint Virgil van Dijk jobban megérdemli az idei Aranylabda díjat, mint Lionel Messi.

Hamarosan kiosztják a 2019-es Aranylabdát, s ahogy közeledik a díjátadó, egyre többen mondják el véleményüket azzal kapcsolatban, kinek is kéne kapnia a rangos elismerést.

A Goal azt írja, hogy Liverpool korábbi játékosa, Danny Murphy úgy véli,

Virgil van Dijk jobban megérdemelné az elismerést, mint Lionel Messi.

 

Mint mondta, amióta a holland védő a Liverpoolhoz igazolt, a csapat Bajnokok Ligáját nyert, s a Premier League bajnoki címére esélyes együttessé lépett elő.

„Nagy hatással volt a Liverpool játékára. Nagyon sok oldala van: a vezéregyéniség szerepe nagyobb lett, ahogy a társai teljesítményére jelentős, pozitív hatást gyakorolt. Főleg a két szélső védőre (Robertson, Alexander-Arnold), akik tudják, hogy bátrabban támadhatnak, hiszen ott van mögöttük egy társ, aki segít az ellentámadások megakadályozásában”

– fejtette ki véleményét Murphy.

Hozzátette, ugyan ott van a Liverpoolban Salah, Mané és Firmino, de Van Dijk nélkül nem lehetett volna 2019 májusában BL-t nyerni. Murphy szerint Lionel Messi előző idényben mutatott formája (hiába döntött több gólkekordot) nem segítette a Barcelonát BL-címhez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás