Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

„Van Dijk jobban megérdemli az Aranylabdát, mint Messi”

Sport & Szabadidő

HZS - 2019.11.12. 19:49

Danny Murphy a Liverpool korábbi védője szerint Virgil van Dijk jobban megérdemli az idei Aranylabda díjat, mint Lionel Messi.

Hamarosan kiosztják a 2019-es Aranylabdát, s ahogy közeledik a díjátadó, egyre többen mondják el véleményüket azzal kapcsolatban, kinek is kéne kapnia a rangos elismerést.

A Goal azt írja, hogy Liverpool korábbi játékosa, Danny Murphy úgy véli,

Virgil van Dijk jobban megérdemelné az elismerést, mint Lionel Messi.

 

Mint mondta, amióta a holland védő a Liverpoolhoz igazolt, a csapat Bajnokok Ligáját nyert, s a Premier League bajnoki címére esélyes együttessé lépett elő.

„Nagy hatással volt a Liverpool játékára. Nagyon sok oldala van: a vezéregyéniség szerepe nagyobb lett, ahogy a társai teljesítményére jelentős, pozitív hatást gyakorolt. Főleg a két szélső védőre (Robertson, Alexander-Arnold), akik tudják, hogy bátrabban támadhatnak, hiszen ott van mögöttük egy társ, aki segít az ellentámadások megakadályozásában”

– fejtette ki véleményét Murphy.

Hozzátette, ugyan ott van a Liverpoolban Salah, Mané és Firmino, de Van Dijk nélkül nem lehetett volna 2019 májusában BL-t nyerni. Murphy szerint Lionel Messi előző idényben mutatott formája (hiába döntött több gólkekordot) nem segítette a Barcelonát BL-címhez.

Borítókép: JOSE JORDAN / AFP

Vissza a főoldalra.
Készíts fotót a kedvenc Fornettiddel, és nyerj egy álomutazást!