promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rafael Nadal egy év után ismét világelső
Borítókép:  Martin BUREAU / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Visszavette a vezetést a szerb Novak Djokovictól.

Hihetetlen, de Nadal pont tavaly ilyenkor lett világelső, és úgy előzte meg most Djokovicot, hogy a párizsi tenisztornán Denis Shapovalov ellen játék nélkül kellett feladnia a meccset sérülés miatt. Így eldőlt, hogy elmarad a Djokovic–Nadal álomdöntő. A kanadai Shapovalov nem is tudta tartani a lépest a volt világelsővel, aki 6-3, 6-4-re nagyobb erőfeszítés nélkül hozta le a mecset. A tornagyőzelem azonban kevés volt Djokovicnak, hogy megtarthassa a világelső címet.

Az első és második hely persze biztos volt eddig is a két nagyágyúnak, mivel ebben az évben ők uralták a Grand Slam-tornákat: Djokovic (Australian Open, Wimbledon), Nadal (Roland Garros, US Open).

Utóbbi minden alkalmat nézve 196 hétig vezetette eddig az ATP-listát. Nadal 33 évesen a világranglista történetének második legidősebb éllovasa, mivel ezt a címet Roger Federer birtokolja 36 évesen. Nehéz lesz ezt megcsinálnia bárkinek is. A svájci most stabilan a harmadik helyet birtokolja a ranglistán.

Hazai fronton Fucsovics Márton két helyet visszacsúszva a 71. Rajta kívül egy magyar található még az első 200-ban: Balázs Attila a 135. helyen áll.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás