promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Babos Tímea újra világbajnok, félmillió dollár üti a markát
Borítókép:  LIANG XU / XINHUA
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a 14 millió dollár (4,2 milliárd forint) összdíjazású sencseni tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét. A magyar-francia kettős a döntőben, két sima szettben verte a Hszie Szu-vej-Barbora Strycova duót.

Babos Tímea oldalán Kristina Mladenovic-csal ismét rangos tenisztorna páros fináléjáig jutott. A magyar-francia kettős ebben az évben már Isztambulban és a Roland Garroson is tornagyőzelmet ért el. Most a páros a sencseni tenisz WTA-világbajnokság döntőjébe jutott.

S, amint azt a végeredmény is mutatja (6:1, 6:3), könnyed győzelmet aratottak a Hszie Szu-vej-Barbora Strycova kettős felett. Pedig legutóbbi találkozásukkor, az idei wimbledoni elődöntőben a tajvani-cseh duó bizonyult jobbnak, akkor a vége 7:6, 6:4 lett. Most azonban Babosék 1 óra 4 percig alatt elintézték ellenfelüket. Köztük ilyen labdamenetekkel:

„Még nem fogtuk fel Kikivel, hogy ilyen nagy bajnokok közé kerültünk, megtiszteltetés itt állni. Köszönet mindenkinek a csapatunkból a támogatásért"

– nyilatkozta az MTI szerint a díjátadó ünnepségen a 23. páros trófeáját begyűjtő Babos Tímea.

A veretlenül világbajnoki címet szerzett duó összesen egymillió dollárt kasszíroztak (300 millió forint) Sencsenben, minden idők legnagyobb pénzdíjazású páros tornáján. Egyúttal Babos Tímea sorozatban harmadszorra lett világbajnok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás