promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szétesőben Hosszú Katinka volt férjének, Shane Tusupnak az úszócsapata?
Borítókép:  Instagram.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, hogy Shane Tusup elképzelése, miszerint olasz tanítványával legyőzi Hosszú Katinkát, romba dőlt.

Több mint egy éve, hogy Hosszú Katinka szakított férjével, és edzőjével, Shane Tusuppal. Az amerikai férfi több félig komolynak, félig viccesnek szánt mondatával igyekezett hírt adni magáról. Beajánlotta magát a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, de akkor is furcsán nézett a magyar sportszerető közönség, amikor Tusup bejelentette, hogy golfvilágbajnok akar lenni.

Ilyen események után érkeztünk meg 2019 nyarához, amikor Ilaria Cusinato bejelentette, hogy Shane Tusup lesz az edzője. Az amerikai szakember Olaszországba is költözött, sőt egy magyar tehetség, Bujdosó Zsombor is csatlakozott hozzájuk. Majd mielőtt ténylegesen megemésztette volna az úszótársadalom, hogy Tusup újra megjelent a színen, két nevesebb úszó (Szilágyi Liliána, Földházi Dávid) is az amerikai csapatába igazolt.

Október utolsó napján az SzPressz egy Facebook-bejegyzésben kürtölte világgá, hogy nincs minden rendben Tusup és a versenyzők között:

„Fordulat következhet be a Tusup-projektben, egyelőre viszont még csak az biztos, hogy az amerikai edző, Hosszú Katinka ex-férje és sikereinek kovácsa kitette a csapatából Földházi Dávidot, első számúnak nevezett tanítványát, az olasz Ilaria Cusinatot pedig válaszút elé állította.
A tisztánlátást némiképp nehezíti, hogy a 24 éves magyar és a nemrégiben 20. születésnapját ünneplő olasz sportoló az említett edzői döntés ellenére együtt utazott el Kazanyba, a hétvégi Világkupa versenyre. Nem tarthatott velük az amerikai állampolgár Tusup, aki nem kapott orosz vízumot, de Szilágyi Liliána, a »Tusup Team« kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és EB-ezüstérmes tagja sem, aki késedelmesen folyamodott beutazási engedélyéért.
Az SzPress Hírszolgálatnak egy magát megnevezni nem kívánó, de az úszóberkekben járatos informátor számolt be Földházi menesztésének okáról. Tudomása szerint ismét bebizonyosodott, hogy a már korábban is az amerikaival dolgozó úszónak továbbra is kirívó a viselkedése, ráadásul az edzésekhez sem úgy áll hozzá, ahogy kellene. Akinek pedig ilyen a habitusa, az rövidtávon sem jön ki az amerikai úszóedzővel.
Ennél lényegesen fontosabb az, hogy kilenc hónappal a tokiói olimpia előtt Shane Tusup néhánynapos gondolkodási időt adott Ilaria Cusinatonak. Az itáliainak azt kell mihamarabb eldöntenie, hogy érez-e magában elég erőt és elszántságot ahhoz, hogy a vele együtt elkezdett utat folytassa, egészen Tokióig. Tusup elvárásai és edzésmódszerei aligha szorulnak bemutatásra, ahogy annak a mércének a magassága sem, amit ő állít a versenyzői elé. Szakításról tehát egyelőre nincs szó, az viszont kérdéseket vethet fel, hogy miért éppen most és milyen megfontolásból állította válaszút elé az amerikai az olasz úszónőt, akitől olimpiai sikereket, és Hosszú Katinka legyőzését reméli.
Ehhez csak annyit, hogy a Magyarországon maradt Tusup, Szilágyi és a 15 esztendős Bujdosó Zsombor segítséget kért és kapott is, így átmenetileg most az FTC uszodájában valamint a Csillaghegyi Strandfürdőben bérelhettek pályákat – a saját pénzükön.”

A Blikk azonban arról értesült, hogy az olasz úszó, Ilaria Cusinato önként döntött úgy, hogy elhagyja a Shane Tusupot, ezzel pedig lényegében a csapat húzóneve szállt ki a projektből. Ezt erősíti az a tény is, hogy Cusinato minden olyan képet törölt képet Instagram-oldaláról, amelyen ő, Tusup, illetve a csapat többi tagja szerepelt.

A lap azt feltételezi, hogy döntés hátterében az áll, hogy Cusinato legutóbbi versenyén (400 méter női vegyesen) több mint 14 másodperccel kapott ki Hosszú Katinkától.

A Blikk azt is írja, hogy Tusup döntésével szembeszállva Földházi és Cusinato elutazott az oroszországi Kazanyba, ahol a hétvégén tartják a Világkupa-sorozat aktuális fordulóját. Az amerikai edző nem utazhatott, mert nem kapott vízumot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás