promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Federer jubileumi győzelmet ünnepelhetett Bázelben – videó
Borítókép:  FABRICE COFFRINI / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Roger Federer tizedik alkalommal nyerte meg a bázeli tenisztornát. Mutatjuk a meccs legizgalmasabb pillanatait is. 

Roger Federer a Bázel környéki Binningenben született 1981. augusztus 8-án, szóval ezért is áll ennyire közel a szívéhez ez a tenisztorna, hiába csak ATP 500-ról beszélünk. Gyakorlatilag olyan, mintha hazamenne.

A svájci teniszező nemrég jelentette be, hogy hosszú pihenőre fog vonulni, mivel a családjával szeretne lenni, na meg feltöltődni. Valószínűleg az Australian Open-t is kihagyja, de a Roland Garroson szeretne elindulni.

 

Az sejteni lehetett, hogy Bázelt nem hagyja ki, mivel ott lebegett előtte a tizedik győzelem megszerzése, ami össze is jött neki. Azt gondoltuk, hogy Alex De Minaur nem fogja nehéz meccsbe hajszolni a 20-szoros Grand Slam győztest, és ez nem is történt meg a hazai közönség nagy örömére. Federer nagyon sima 6-2, 6-2-re hozta le az összecsapást.

Az ATP hétvégi versenyei a hazai győzelmekről szóltak, mivel az osztrák Dominic Thiem Bécsben tudott nyerni Diego Schwartzman ellen. Ez már keményebb küzdelem volt, mivel 2-1 lett a vége és csaknem 2 és fél órán keresztül játszottak a felek. Fucsovics is ezen a tornán indult, de fel kellett adnia sérülés miatt már az első meccset.

Federer közben a bázeli győzelmével 103. trófeáját gyűjtötte be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás