promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatszázasok klubja: Puskás, Messi, Ronaldo és még négy focilegenda
Borítókép:  BAGU BLANCO / BACKPAGE IMAGES LTD / DPPI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hét olyan játékos van a futballtörténelemben, aki több mint 600 klubcsapatban szerzett góllal büszkélkedhet. Közülük csak ketten aktív labdarúgók.

Mindössze hét olyan játékost találni a futballtörténelemben, aki klubcsapat színeiben több mint 600 gólt szerzett. Ezen a hét főt tartalmazó listán kettő olyan futballista van, aki jelenleg is aktív: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo – írja a Sportbible.

 

Az argentin támadó eddig 604 gólját egy csapat, a Barcelona színeiben érte el. Míg Ronaldo a Sporting CP, a Manchester United, a Real Madrid és Juventus színeiben rúgott összesen 605 gólt – egyúttal 120 mérkőzéssel többet is játszott, mint Lionel Messi.

A listán ott szerepel az Aranycsapat és a Real Madrid legendás, bal lábas magyar futballistája, Puskás Ferenc is. A Száguldó Őrnagy az ötödik helyen áll, a maga 622 találatával. A negyedik Gerd Müller 653, míg a harmadik Romario 679 góllal.

 

A második helyen a brazil labdarúgás ikonikus alaja, Pelé található. A Santos és a New York Cosmos csapataiban összesen 707 gólig jutott. Az első helyen a cseh-osztrák kettős állampolgár, Josef Bican található, aki 42 éves korában bejelentett visszavonulásig 777 találatig jutott. Érdemes megjegyezni, Bican profi karrierje 1928-től 1955-ig tartott.

Íme a teljes lista:

  1. Josef Bican 777 gól
  2. Pelé 707 gól
  3. Romario 679 gól
  4. Gerd Müller 653 gól
  5. Puskás Ferenc 622 gól
  6. Cristiano Ronaldo 605 gól
  7. Lionel Messi 604 gól
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás