promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bekavar a tájfun a Formula-1-be
Borítókép:  Behrouz MEHRI / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vasárnapra tették át az időmérőt, már ha akkor meglehet tartani.

A Japán Meteorológiai Intézet nem csak az idei legerősebbnek, de az évszázad egyik nagy tájfunjának nevezi a szombaton lecsapó Hagibiszt. Ez bizony felborítja a Japán Nagydíj menetrendjét is, mivel a vihar nem fogja kímélni a szuzukai pálya környékét sem. A szervezők és a versenyzők már a héten tudtak erről, és lélekben fel is voltak rá készülve.

Szombaton körülbelül 220 milliméter eső zúdulhat le, és ez még csak a minimum, amit jósolnak. Az a döntés született, hogy aznapra az összes programot törlik, így az időmérőt átteszik vasárnapra, míg a harmadik szabadedzést meg sem tartják. A tájfun pont ekkora éri el a tetőfokát, így a pályát is teljesen lezárják. Ez azt jelenti, hogy még maguk a csapatok se mehetnek majd be.

A megváltozott program úgy fog kinézni vasárnap, ha persze minden jól megy, hogy az időmérőt elkezdik helyi idő szerint délelőtt 10 órakor, ami nálunk hajnali 3 óra lesz, a futamot pedig magyar idő szerint 7 óra 10 perckor indítják el. A rajtot eltolni nem igazán lehet, mivel közbeszól a naplemente is. Ha erre sor kerül, akkor születhet olyan döntés, hogy lecsippentenek a futam köreiből.

Amennyiben nem tudják megrendezni a módosított időpontban az F1-es időmérőt Szuzukában, akkor a második szabadedzés végeredménye alapján állhat fel a rajtrács.  

2004 és 2010 után ez lesz a harmadik alkalom, hogy az időmérő edzést vasárnapra kell halasztani a Japán Nagydíjon.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás