promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Luka Modricék egy félidő alatt elintézték a magyar válogatottat – videó
Borítókép:  Lang Ádám (b) és a horvát Ante Rebic a Horvátország–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a spliti Poljud Stadionban. Forrás: MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat vendégeként a spliti Európa-bajnoki selejtezőn.

Telt ház fogadta és igazi futballhangulat fogadta a csapatokat a Poljud Stadionban, a horvát szurkolók piros-fehér kockákat jelenítettek meg az egyik hosszanti lelátón, míg a magyar drukkerek piros-fehér-zöld kartonokat emeltek magasba a nemzeti trikolort kirajzolva, a kerítésre pedig az alábbi szöveget függesztették ki:

„három szín, mi éltet”.

A magyar válogatottat egyáltalán nem tüzelte fel az atmoszféra, támadásokra nem futotta az erőből, a védekezés bizonytalan lábakon állt. Az volt az ember érzése, hogy bármelyik hazai támadás után megszerezheti a vezetést Horvátország. Végül nem kellett ehhez helyzet, hanem egy kapitális egyéni hiba: Kádár Tamás a magyar térfél közepén elvesztette a labdát, Willi Orban nem ért már oda, Luka Modric besétálhatott a kapuig, és lövését Gulácsi Péter nem tudta hárítani. A hazaiak önbizalma csak tovább nőtt, míg a magyar játékosok elképesztően rossz százalékkal tudtak csak passzolni. A reménytelennek tűnő játék ellenére a vendégdrukkerek folyamatosan buzdították a csapatot – amire horvát fütty volt a válasz –, és közben beleszőtték a magyar és az európai szövetség szidalmazását.

Az idő előrehaladtával mintha egy picit megnyugodott volna Marco Rossi együttese, ám ez a „fellángolás” hamvába holt, ugyanis Lovrencsics Gergő eladta a labdát, aminek gól lett a vége. A szünetig még belefért egy Gulácsi-bravúr, és egy újabb hazai gól: a változatosság kedvéért Kádár újabb hatalmas hibája után sikerült a horvátoknak betalálniuk. A Dinamo Kijev légiósát le is cserélte a szünetben a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A második játékrészben is folytatódott a macska-egér harc és a magyar játékosok hibasorozata. Kleinheisler László előbb összehozott egy büntetőt, amit Gulácsi hárított, de az Eszéken focizó játékos addig szövegelt, míg megkapta sárga lapját, és mehetett is zuhanyozni.

A magyar válogatottat az mentette meg a totális összeomlástól, hogy a magabiztos előny tudatában a hazaiak nem erőltették a támadásokat. Marco Rossi együttesének egy kapuralövés jött össze, mégpedig a 68. percben Sallai révén. A maradék idő unalomba fulladt, aminek legizgalmasabb része az volt, hogy a horvát szurkolók végigtudnak-e vinni egy tökéletes hullámzást a lelátón.

A helyszínre utazó magyar szurkolók a találkozó lefújása után kórusban adtak hangot véleményüknek, miszerint:

„k.rva gyenge!”

A horvátok 2004 óta, három döntetlen és egy vereség után először győzték le a magyarokat, akik ebben a párharcban továbbra is nyeretlenek idegenben.

 

A magyarok az éllovastól elszenvedett vereséggel továbbra is harmadik helyen állnak, de megmaradt az esélyük az Eb-részvétel kiharcolására, mivel a második szlovákok a Wales elleni döntetlennel csak egypontos előnyre tudtak szert tenni.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese vasárnap 18 órától a sereghajtó Azerbajdzsánt fogadja a Groupama Arénában, s mindenképpen nyernie kell, hogy esélye maradjon az első két hely megszerzésére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás