Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Még egy nap van az Eb-selejtezőig, de már magyar szurkolókat vertek meg Splitben

Még egy nap van az Eb-selejtezőig, de már magyar szurkolókat vertek meg Splitben

Sport & Szabadidő

Még egy nap van az Eb-selejtezőig, de már magyar szurkolókat vertek meg Splitben

Sport & Szabadidő

TK - 2019.10.09. 20:55

Megrongáltak egy magyar rendszámú autót, és magyar futballszurkolókra támadtak horvát huligánok szerdán Splitben, egy nappal az Európa-bajnoki selejtező előtt – közölte a helyi rendőrség.

Szerda délelőtt egy magyar rendszámú furgonnak betörték két ablakát, a gépjárműben senki sem tartózkodott. A rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe.

Szerda délután két magyar szurkolóra támadtak huligánok az utcán. A rendőrség azonnal közbelépett, és két embert letartóztatott, az incidensben senki nem sérült meg. Mindkét esetben bűnügyi nyomozás indult az elkövetők ellen, írta a távirati iroda.

 

A Nemzeti Sport helyszíni tudósítóit Splitben megállították a rendőrök, és a következő jótanáccsal látták el őket:

„A horvát szurkolók megvertek már ma néhány magyar drukkert, úgyhogy nem ajánlatos magyar rendszámú kocsival körözgetni... Ha a meccs napján sétálni akarnak a városban, csak a saját felelősségükre tegyék, mi nem ajánljuk. Ha mégis bemennek, lehetőleg ne beszéljenek magyarul. Sok szerencsét!”

Eközben nap végére befutott az első nagyobb szurkolói csoport Splitbe, aki a rendőri felhívás ellenére vállalták az esti sétát a városban. A Hungarian Fanatics információ szerint a Diósgyőr, az Újpest, és a Pécs ultrái vannak jelen, akikhez társultak még a lengyel Legia Varsó és a Pogon Szczecin szurkolói is.

A világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként a magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Splitben játssza következő Európa-bajnoki selejtezőjét, és a Jutarnji List című horvát napilap szerdán arról írt, hogy másfélezer rendőr vigyáz majd a szurkolók biztonságára. A hatóságok drónokat és helikoptereket is bevetnek.

Becslések szerint 33 ezer ember lesz jelen a mérkőzésen, a rendőrök mellett 500 biztonsági őr is lesz a Poljud Stadionban.

A mostaninál nagyobb biztonsági intézkedést sportesemény kapcsán 2013-ban rendeltek el, akkor 2500 rendőr felügyelte a szerb válogatott vendégszereplését Zágrábban.
 

Borítókép: A magyar csapat tagjai a Horvátország elleni mérkőzés előtt tartott edzésen, középen Marco Rossi szövetségi kapitány a spliti Poljud Stadionban. Forrás: MTI/Illyés Tibor