promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Mint edző, szeretem Guardiolát, de, mint embert, nem”
Borítókép:  JOSEP LAGO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona és az Inter korábbi támadója, Samuel Eto'o egy dohai futballfórumon beszélt egykori trénereiről, Mourinhoról, Guardioláról és Luis Aragonesről.

Ez év szeptemberében is Dohában tartották meg az „Aspire Academy Global Summitot", amely a futballtudomány és a sportág jövőjével foglalkozó nívós konferencia. Az eseményen jelen volt a 2022-es katari vb nagykövete, Samuel Eto'o.

 

S, ha már az Internazionale és a Barcelona korábbi támadója elutazott Dohába, beszélt arról, mit gondol Pep Guardioláról, José Mourinhoról és Luis Aragonesről. A kameruni labdarúgó a katalán szakemberről elmondta, mint edzőt szereti, de, mint embert, nem kedveli.

„Megtanultam vele futballozni. Jobban érti a dolgokat, mint bárki más. Ő a legjobb, de természetesen ő is veszt mérkőzéséket”

– fogalmazott Eto'o, aki Mourinhoról is említést tett.

A portugál tréner volt, hogy egy hónapig a padon hagyta őt, azzal a céllal, hogy meglépje a következő szintet.

„És megtettem. Megnyertünk mindent. Volt egy csapatunk tizenegy harcossal, s mi másképp nyertünk”

– tette hozzá.

Etóra azonban a legnagyobb hatást Luis Aragones tette.

„Ha a legjobb edzőmet kéne megválasztanom, nem lenne könnyű feladat, de őt választanám.  Amikor Mallorcán futballoztam, volt egy beszélgetésünk az irodájában, ami megváltoztatta az életemet. Azt mondta, mindent megtettem a Mallorca csapatánál, menjek egy másik klubhoz, hogy lássuk, mi is az én valódi szintem. Abban a pillanatban nem értettem miről beszél. Úgy látta a dolgokat, ahogyan én nem”

– fejezte be gondolatsorát Eto'o. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás