promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi és Suárez zseniálitása kellett ahhoz, hogy a Barca legyőzze az Intert – videó
Borítókép:  Lionel Messi. Forrás: AFP/Lluis Gene
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzések közül kiemelkedett az olasz Inter barcelonai vendégjátéka, ám számunkra ugyanolyan fontos volt, hogy Szoboszlai Dominik ott volt a Red Bull Salzburg kezdőjében a címvédő Liverpool ellen.

A keddi nagy gólarányú, és meglepő végeredményű mérkőzések után valami hasonlót reméltünk szerdán is.

Hektikus napokat, heteket élnek át a Barcelona játékosai és szurkolói. A katalán sztárcsapatnak nem igazán megy a spanyol bajnokságban, és BL első körében is csak egy gólnélküli döntetlenre volt képes a német Borussia Dortmund otthonában.

Az olasz Inter éppen ellentétes utat jár be: magabiztosan vezeti hazája bajnokságát, míg a BL-ben csak a hosszabbítás utolsó percében tudott egyenlíteni az F-csoport pofozógépének tartott cseh Slavia Praha ellen a San Siróban.

Ilyen előzmények után valahol egyértelmű volt, hogy az olaszok nem áldozati bárány szerepében akartak tetszelegni a Barcelonában. Ennek „hangot is adtak”: hiszen a mérkőzés 3. percében Lautaro Martínez tökéletesen tartotta el magától a katalán védőt, majd mielőtt földre esett volna, kilőtte a hosszú sarkot – ez volt a második leggyorsabban bekapott gól, amit a katalánok kaptak a Bajnokok Ligájában.

[[galeria]]

A mérkőzést tompán kezdő Barcelona egy imbolygó bokszolóhoz hasonlított, aki arra vár, hogy mikor fogja kiütni az ellenfele. Hiszen az olaszok Martínez, illetve Alexis Sánchez és Stefano Sensi révén több helyzetet is elpuskáztak, míg a katalánok szinte nem láttak el kapuig, szinte nem volt említésre méltó helyzetük.

Érdemben a második félidő elején sem változott a helyzet, és ezt elégelte meg a Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde, aki lehozta Sergio Busquetset, és pályára küldte a támadóbb szellemű Arturo Vidalt. A chilei pedig nem is húzta nagyon az időt, az 58. percben gólpasszt adott Luis Suáreznek. Ettől pedig magához tértek a házigazdák. Sorban jöttek a helyzetek, de a vezető gól csak nem akart megszületni: Antoine Griezmann, és a helyére csereként beálló, Ousmane Dembélé sem tudott betalálni.

Aztán a 84. percben Lionel Messi fogta magát és amolyan „messisen” megindult, nem tudták feltartóztatni, passzát gyönyörűen vette át Luis Suárez, és higgadtan a kapu bal oldalába gurított. Ezzel a találattal pedig eldöntötte a három pont sorsát.

A többi mérkőzés közül Szoboszlai Dominik miatt kiemeljük a Red Bull Salzburg liverpooli vendégjátékát.

A BL-címvédő hazaiak bő fél óra után már három góllal vezettek, ám az osztrákok még a szünet előtt szépíteni tudtak. A második játékrész elején feltámadt a Salzburg, és ki is tudott egyenlíteni (az osztrák csapat második góljában jelentős érdemeket szerzett Szoboszlai).

Azonban Mo Salah gondoskodott arról, hogy a vendégek nulla ponttal térjenek haza, Szoboszlai sajnos ebben a gólban is benne volt: eladta a labdát a tizenhatos előtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás